Елтон Джон у прощальному турі Farewell Yellow Brick Road /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Прощальний концертний тур Елтона Джона став найкасовішим у світі

Елтон Джон дав 278 концертів у прощальному турі Farewell Yellow Brick Road Фото Getty Images

Farewell Yellow Brick Road Елтона Джона став найкасовішим концертним туром усіх часів, зібравши $817,9 млн. Ця сума зростатиме, оскільки він ще триває, пише Billboard.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Farewell Yellow Brick Road зібрав $817,9 млн за 278 концертів. Касовий збір концертного туру Джона обійшов попереднього рекордсмена – The Divide Tour Еда Ширана. Той зібрав $776,4 млн. На третьому місці – U2 із The 360 ​​Tour та касою $736,4 млн.
  • Прощальний тур Джона триває – до 8 липня він виступить ще на 51 концерті.
  • Джон провів у турі 2018–2020 роки та перший квартал 2022 року. Він виступав на аренах Північної Америки, Європи, Австралії та Нової Зеландії, згодом перейшов до більших аудиторій на стадіонах.
  • За 116 концертів на аренах Північної Америки глядачі віддали $268,2 млн. Натомість лише 33 концерти на стадіонах принесли $222,1 млн. Дохід від виступів на європейських стадіонах перевищив дохід від арен, попри те, що стадіонних концертів було на 12 менше – $69,2 млн проти $49,9 млн. 
  • Середній дохід з одного шоу на арені в Австралії та Новій Зеландії становив $2,5 млн, на стадіоні – до $5,1 млн. Загалом у цих країнах тур зібрав $40,9 млн за 242 000 квитків. 
  • На Farewell Yellow Brick Road продали 5,3 млн квитків – поки це не рекорд. Першу позицію в рейтингу відвідуваності посідає The Divide Tour Ширана із 8,9 млн квитків.

Контекст

У січні 2018 року Елтон Джон оголосив про завершення гастролей, але лише після всесвітнього багаторічного прощального туру під назвою Farewell Yellow Brick Road. Концерти розпочались у вересні того ж року.

За свою кар’єру Джон заробив $1,86 млрд і продав 19,9 млн квитків на 1573 концерти. Це найвищий прибуток за кар’єру та відвідуваність для сольного артиста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні