Провідний нафтотрейдер Vitol вийшов із проєкту у Росії /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Провідний нафтотрейдер Vitol вийшов із проєкту у Росії

Shutterstock

Найбільший незалежний нафтотрейдер Vitol Group продав частку у ТОВ «Восток Ойл», яке реалізує один із найбільших проєктів «Роснафти» на півночі Красноярського краю Росії, йдеться у повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Сьогодні Vitol оголошує про вихід із частки у ТОВ «Восток Ойл». Консорціум під керівництвом Vitol (спільне підприємство з Mercantile & Maritime Group), якому належала частка, завершив продаж свого пакета акцій Fossil Trading, FZCO, сума якого не розголошується», – сказано у повідомленні.
  • У Vitol додали, що продаж, який було узгоджено ще у липні 2022 року з урахуванням попередніх умов, завершено після всіх юридичних формальностей.

Контекст

Vitol Group припинила спотові закупівлі російської нафти наприкінці березня. У квітні Vitol Group заявила, що зупинить торгівлю російською нафтою до кінця року. Компанія до кінця року планувала припинити торгівлю нафтою та нафтопродуктами з РФ, якщо не буде інших розпоряджень.

За інформацією російського «Інтерфаксу», «Роснафта» у 2020 році розпочала масштабне освоєння родовищ на Таймирі в рамках реалізації проєкту «Восток Ойл». Потенціал видобутку рідких вуглеводнів там може становити 115 млн т на рік. Вже у 2024 році планується відвантажити із «Восток Ойла» 30 млн т нафти північним морським шляхом.

У жовтні 2021-го консорціум Vitol та Mercantile & Maritime Energy Pte. Ltd. (75% – Vitol, 25% – MME) закрив угоду про купівлю пʼятивідсоткової частки статутного капіталу «Восток Ойл» за €3,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні