Категорія
Новини
Дата

Путін прокоментував звернення Держдуми про визнання «ДНР/ЛНР». Генсек НАТО попереджає про наслідки

Президент РФ Володимир Путін заявив, що депутати Держдуми орієнтувалися на громадську думку російських громадян під час голосування за звернення про визнання незалежності так званих «ДНР/ЛНР», повідомляє «Інтерфакс».

Ключові факти

  • Депутати парламенту орієнтувалися на думку своїх виборців, яку вони тонко відчувають, прокоментував Путін журналістам звернення Держдуми після переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Він вважає, що проблеми Донбасу потрібно вирішувати, виходячи з «не до кінця реалізованих можливостей щодо виконання Мінських угод».
  • Після коментаря Путіна курс долара на торгах у вівторок опустився на 1,65 руб. і вперше з кінця січня наблизився до позначки 75 руб., йдеться у даних Московської біржі.
  • Росія у разі визнання «ДНР/ЛНР» порушить міжнародне право та Мінські угоди, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Це знову буде «кричущим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України», тому що немає жодних сумнівів у тому, що Донецьк та Луганськ є частиною України, сказав він.

Контекст

У вівторок Держдума РФ звернулася до президента Путіна з проханням визнати незалежність так званих «ДНР» та «ЛНР».

14 лютого канцлер Німеччини Шольц прибув із візитом до Києва, де зустрівся з президентом Зеленським, після чого вирушив до Москви для переговорів із Путіним.

У січні депутати від КП РФ у Держдумі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента з проханням офіційно визнати «незалежними державами» «ДНР» та «ЛНР». Тоді в Держдумі назвали цю ініціативу «невчасною та провокаційною», побоюючись запровадження санкцій.

14 лютого Держдума РФ оприлюднила проєкт ухвали про визнання «ДНР» та «ЛНР».

Україна попередила партнерів про свою позицію, що у разі ухвалення рішення про визнання «ДНР» та «ЛНР» Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських угод, сказав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні