Категорія
Новини
Дата

Держдума Росії звернулася до Путіна із проханням визнати незалежність «ДНР/ЛНР»

Держдума Росії ухвалила постанову про звернення до президента РФ із проханням визнати незалежність так званих «ДНР» та «ЛНР», пише Meduza з посиланням на трансляцію засідання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Депутати Держдуми ухвалили документ, підготовлений Комуністичною партією РФ. Постанова передбачає направлення звернення безпосередньо до президента РФ. За нього проголосував 351 депутат, проти виступили 16.
  • Також депутати розглянули документ, підготовлений путінською партією «Єдина Росія». За нього проголосували 310 парламентарів. Постанова передбачала, що парламент проведе із МЗС РФ консультації до звернення до президента.
  • Держдума розглянула обидва проєкти, після чого провели рейтингове голосування. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що звернення парламенту до президента про визнання «ДНР» та «ЛНР» буде підписано негайно, після чого його відправлять Володимиру Путіну.

Контекст

У січні депутати від КП РФ у Держдумі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента з проханням офіційно визнати «незалежними державами» «ДНР» та «ЛНР». Тоді у Держдумі назвали цю ініціативу «невчасною та провокаційною», побоюючись запровадження санкцій.

14 лютого Держдума РФ оприлюднила проєкт постанови про визнання «ДНР» та «ЛНР».

Україна попередила партнерів про свою позицію, що у разі ухвалення рішення про визнання «ДНР» та «ЛНР» Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських угод, сказав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні