Фото Facebook Ruslan Stefanchuk
Категорія
Новини
Дата

Рада запровадила обовʼязкові іспити для набуття громадянства України

Фото Facebook Ruslan Stefanchuk

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає складання іспитів з основ Конституції, історії України і на рівень володіння державною мовою як умову для набуття громадянства України, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Метою цього законопроєкту є запровадження комплексного іспиту з основ Конституції України, історії України як умови для прийняття до громадянства України.
  • Підставою для подання документа до Ради стало рішення Кабінету Міністрів щодо розроблення законопроєкту про запровадження іспитів з основ Конституції України, історії України, визначення рівня володіння державною мовою як умови для прийняття до громадянства України.
  • Законопроєкт пропонує запровадити особливі умови набуття громадянства для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, становлять державний інтерес , проходять військову службу за контрактом, зокрема відзначених державною нагородою, або осіб, які отримали дозвіл на тимчасове проживання. Такі особи будуть зобовʼязані скласти іспити протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України.
  • Невиконання зобов’язання про складання іспитів вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства.
  • Документ підтримав 281 депутат, повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Контекст

Законопроєкт ініціював премʼєр-міністр Денис Шмигаль, його було зареєстровано у Верховній Раді 28 липня. 

У першому читанні Рада ухвалила цей документ 18 жовтня.

Також на сьогоднішньому засіданні депутати ухвалили в цілому зміни до державного бюджету, які передбачають збільшення видатків на 537,2 млрд грн, з яких 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки і оборони, повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні