Фото Facebook Ruslan Stefanchuk
Категорія
Новини
Дата

Рада запровадила обовʼязкові іспити для набуття громадянства України

1 хв читання

Фото Facebook Ruslan Stefanchuk

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає складання іспитів з основ Конституції, історії України і на рівень володіння державною мовою як умову для набуття громадянства України, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Ключові факти

  • Метою цього законопроєкту є запровадження комплексного іспиту з основ Конституції України, історії України як умови для прийняття до громадянства України.
  • Підставою для подання документа до Ради стало рішення Кабінету Міністрів щодо розроблення законопроєкту про запровадження іспитів з основ Конституції України, історії України, визначення рівня володіння державною мовою як умови для прийняття до громадянства України.
  • Законопроєкт пропонує запровадити особливі умови набуття громадянства для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, становлять державний інтерес , проходять військову службу за контрактом, зокрема відзначених державною нагородою, або осіб, які отримали дозвіл на тимчасове проживання. Такі особи будуть зобовʼязані скласти іспити протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України.
  • Невиконання зобов’язання про складання іспитів вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства.
  • Документ підтримав 281 депутат, повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Контекст

Законопроєкт ініціював премʼєр-міністр Денис Шмигаль, його було зареєстровано у Верховній Раді 28 липня. 

У першому читанні Рада ухвалила цей документ 18 жовтня.

Також на сьогоднішньому засіданні депутати ухвалили в цілому зміни до державного бюджету, які передбачають збільшення видатків на 537,2 млрд грн, з яких 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки і оборони, повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні