Категорія
Новини
Дата

«Рамштайн». США анонсували виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд, Зеленський озвучив потреби фронту

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення ще одного пакету військової допомоги Україні на $1 млрд, про це він заявив на початку віртуального засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»). Зустріч отримала новий імпульс після ухвалення США пакету допомоги, який передбачає $61 млрд для України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні я радий повідомити, що США виділять за повноваженнями президента ще один пакет допомоги на $1 млрд, який включатиме додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові снаряди, засоби протиповітряної оборони та бронетехніку», – сказав очільник Пентагону.
  • Міністр оборони США наголосив, що за останні два роки партнери забезпечили Україну понад 70 системами ППО середньої та великої дальності. Вони надали тисячі ракет, 3000 одиниць бронетехніки, зокрема понад 800 основних бойових танків. ЗСУ також отримали десятки тисяч протитанкових ракет, а цьогоріч в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16 разом з пілотами та інженерами, яких підготували країни – учасниці Контактної групи.
  • За словами Остіна, наразі Контактна група сфокусується на наданні Україні систем ППО на тлі атак РФ по енергетичних обʼєктах та обʼєктах критичної інфраструктури. Також він наголосив на потребі України в артилерії.
  • Президент України Володимир Зеленський виступив перед початком засідання, пише «Суспільне», окресливши потреби для поля бою. Йшлося про зброю великої дальності, артилерію та протиповітряну оборону. За словами Зеленського, цього року Росія використала більш як 9000 керованих бомб. Тож Україні треба системи Patriot і ракети до них. «Сім Patriot можуть забезпечити безпеку в українських містах», – сказав Зеленський.

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Уряд США вже виділив Україні перший пакет військової допомоги. До нього увійдуть ракети для ППО, HIMARS, боєприпаси та обладнання для аеродромів. Сумарна вартість пакету – $1 млрд. Озброєння поставлятимуть зі складів Пентагону. У відомстві оприлюднили деяку номенклатуру зброї, але традиційно не вказують кількість.

США вже розпочали процес переміщення частини зброї та боєприпасів з нового пакету військової допомоги Україні, яку буде доставлено протягом кількох днів, повідомив прессекретар Пентагону генерал Патрік Райдер.

Видання Politico з посиланням на двох неназваних чиновників писало, що США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: очікується підписання контрактів на постачання зброї та обладнання на $6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні