ЗРК Patriot /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США укладуть контракти на виготовлення зброї для України на $6 млрд – Politico

ЗРК Patriot Фото Getty Images

США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: очікується підписання контрактів на постачання зброї та обладнання на $6 млрд. Про це пише видання Politico з посиланням на двох неназваних чиновників.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ці кошти буде включено в загальний пакет допомоги на майже $61 млрд, указ про виділення якого президент США Джо Байден підписав 24 квітня.
  • До пакета увійдуть засоби протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя проти безпілотників і ракети класу «повітря-повітря» для винищувачів, повідомили співрозмовники видання. 
  • Однак усе це озброєння надійде до України не одразу, а протягом кількох років. Це повʼязано з тим, що кошти на нього виділять у рамках програми «Ініціатива сприяння безпеці України» (Ukraine Security Assistance Initiative).
  • У межах цієї програми Пентагон укладає довгострокові контракти з оборонними підприємствами на створення нового озброєння для Києва, а не закуповує його з поточних запасів, уточнило видання.

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го – підписав президент Джо Байден.

Пентагон планує передати допомогу «протягом одного-двох тижнів» після її схвалення, повідомила помічниця голови Пентагону Селеста Валландер.

Уряд США вже виділив Україні перший пакет військової допомоги. До нього увійдуть ракети для ППО, HIMARS, боєприпаси та обладнання для аеродромів. Сумарна вартість пакета – $1 млрд. Озброєння поставлятимуть напряму зі складів Пентагону. У відомстві оприлюднили деяку номенклатуру зброї, але традиційно не вказують кількість.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні