Регулятор США схвалив спотові ETF для інвестицій у криптовалюту Ethereum /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Регулятор США схвалив спотові ETF для інвестицій у криптовалюту Ethereum

1 хв читання

Getty Images

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) 23 травня схвалила створення спотових ETF для інвестицій у другу криптовалюту світу – Ethereum, пише Bloomberg. Запуск таких фондів потребуватиме окремого рішення, але інвестори вже точно отримають можливість вкладатися в Етеріум як у стандартний інструмент. В очікувані рішення за кілька останніх днів курс криптовалюти зріс на понад третину. 

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • SEC затвердила пропозицію майданчиків, таких як Cboe Global Markets Inc., Nasdaq і Нью-Йоркська фондова біржа, щодо лістингу продуктів, повʼязаних із Ethereum. 
  • Щоб майданчики змогли запустити торгівлю Комісія має ухвалити окреме рішення. Коли це станеться поки що не відомо.
  • Якщо припустити, що вони отримають зелене світло, однією із ключових проблем буде те, чи зможуть портфелі Ether згенерувати щось подібне до попиту, який викликав історичний січневий дебют американських спотових біткоїн-ETF, зазначає видання.
  • На 9:00 в пʼятницю Етер торгувався на рівні $3730, дещо відійшовши від показника в $3800, який був досягнутий після ухвалення рішення. 
  • Загалом цього тижня токен виріс майже на 25% на новинах про схвалення ETF – це найкращий тижневий показник цифрової монети з 2021 року, згідно з даними, зібраними Bloomberg. Ширші крипторинки, включно з лідером ринку біткойном, були загалом стабільними.

Контекст

Інвестиційні компанії, включаючи VanEck, ARK Investment Management, BlackRock Inc. і Fidelity Investments, зацікавлені в запуску Ethereum-ETF на тлі мільярдних інвестицій у Bitcoin-ETF з початку року.

У січні регулятори США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо в біткоїн. BlackRock, Invesco, Fidelity та іншим фондам дозволили розпочати торги з 10 січня.

Схвалення означало рідкісний відступ SEC після боротьби, яка тривала більше 10 років, відколи Тайлер і Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткоїн-ETF у 2013 році. 

Цей крок став знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно $2,6 трлн. Спотовий біткоїн-ETF надав раніше настороженим інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок, відкриваючи нову хвилю капіталу в сектор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні