Категорія
Новини
Дата

Резидентами «Дія.City» стали понад 750 компаній – Федоров

Станом на грудень 2023 року до спеціального податкового режиму для IT-галузі «Дія.City» приєдналося понад 750 компаній. Про це під час свого виступу на Diia Summit повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • До «Дія.City» станом на грудень 2023 року приєдналося понад 750 компаній, із них понад 70 компаній – з галузі defence-tech. 
  • У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 60 000 людей. 
  • «Ми в п’ять разів знизили податки для технологічних компаній та впровадили податок на виведений капітал», – зазначив Федоров.  

Контекст 

Станом на березень 2023 року резидентами «Дія.City» було 500 компаній. За словами Федорова, це були як технологічні гіганти, так і стартапи.  

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні