Категорія
Новини
Дата

Резидентами «Дія.City» стали вже 500 компаній, серед них є технологічні гіганти і стартапи – Федоров

З початку існування до податкового режиму «Дія.City» приєдналися вже 500 компаній, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Серед них є і глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, «Дія.City» обирають як технологічні гіганти, так і молоді стартапи.
  • Зокрема, за останній місяць до «Дія.City» приєдналася глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga з офісами по всьому світу. Також долучився український стартап Letʼs Enhance, який займається розвитком штучного інтелекту, і один з найбільших в Україні платіжних інтернет-сервісів EasyPay.
  • Федоров додав, що також активно долучаються edtech-стартапи. До прикладу, Mate Academy, що навчає програмування, або Nanit Robot, який розробляє edtech-hardware для дітей та дорослих. 

Контекст

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

За рік існування до податкового режиму «Дія.City» підключилася 451 IT-компанія, загальна сума сплачених податків – 4 млрд грн. Спеціальний податковий режим для айтівців запущений за кілька тижнів до великої війни, у лютому 2022-го. Річний результат – понад 400 резидентів із 35 000 спеціалістів на борту. Це співставно з сумарним штатом трьох найбільших IT-роботодавців України – EPAMSoftServe та GlobalLogic.

Проте очолює топ найбільших платників податків за податковою системою «Дія.City» стримінг Megogo із 700 людей команди. Поруч ще дві продуктові компанії – ізраїльський розробник ігор Plarium і необанк monobank

У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 35 000 спеціалістів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні