Категорія
Новини
Дата

Резидентами «Дія.City» стали вже 500 компаній, серед них є технологічні гіганти і стартапи – Федоров

1 хв читання

З початку існування до податкового режиму «Дія.City» приєдналися вже 500 компаній, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Серед них є і глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga.

Ключові факти

  • За його словами, «Дія.City» обирають як технологічні гіганти, так і молоді стартапи.
  • Зокрема, за останній місяць до «Дія.City» приєдналася глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga з офісами по всьому світу. Також долучився український стартап Letʼs Enhance, який займається розвитком штучного інтелекту, і один з найбільших в Україні платіжних інтернет-сервісів EasyPay.
  • Федоров додав, що також активно долучаються edtech-стартапи. До прикладу, Mate Academy, що навчає програмування, або Nanit Robot, який розробляє edtech-hardware для дітей та дорослих. 

Контекст

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

За рік існування до податкового режиму «Дія.City» підключилася 451 IT-компанія, загальна сума сплачених податків – 4 млрд грн. Спеціальний податковий режим для айтівців запущений за кілька тижнів до великої війни, у лютому 2022-го. Річний результат – понад 400 резидентів із 35 000 спеціалістів на борту. Це співставно з сумарним штатом трьох найбільших IT-роботодавців України – EPAMSoftServe та GlobalLogic.

Проте очолює топ найбільших платників податків за податковою системою «Дія.City» стримінг Megogo із 700 людей команди. Поруч ще дві продуктові компанії – ізраїльський розробник ігор Plarium і необанк monobank

У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 35 000 спеціалістів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні