Категорія
Новини
Дата

Резиденти «Дія.City» сплатити понад 4 млрд грн податків у 2022 році

За перший рік до «Дія.City» приєдналось понад 430 резидентів, у 2022 році ними сплачено понад 4 млрд грн податків, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «У 2022 році резиденти сплатили до держбюджету понад 4 млрд грн. Це 6% від усіх податків, сплачених індустрією», – зазначив очільник Мінцифри Михайло Федоров.
  • У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 35 000 спеціалістів.
  • «За рік цілі та задачі «Дія.City» трансформувалися. Зараз наш основний фокус – долучення та підтримка military-tech компаній. Тих, які створюють дрони, системи безпеки, тепловізори, оптичні прилади», – додав Федоров.
  • Міністр зазначив, що «Дія.City» стане однією з вагомих складових післявоєнного відновлення України».

Контекст

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, що прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

На кінець червня 2022 року до «Дія.City» вже приєдналися 262 компанії-резиденти. У лютому – квітні надходження в держбюджет від резидентів «Дія.City» становили 1,3 млрд грн, із них понад 57 млн грн військового збору.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні