Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall побудує завод з виробництва боєприпасів для постачання Україні

Найбільший німецький виробник зброї – Rheinmetall – побудує новий завод з виробництва боєприпасів для виконання контрактів та постачання озброєння в Україну. Про це інтервʼю Bild сказав гендиректор концерну Армін Паппергер.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Він назвав темпи швидкими – те, що раніше зайняло б 10 років, тепер досягається за кілька місяців. 
  • «Ми побудуємо новий завод снарядів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку поставок», – сказав Паппергер.
  • Коментуючи закиди щодо недостатньої підтримки урядом ФРН України, Паппергер відзначив активну співпрацю між посадовцями і збройовою промисловістю.
  • «Багато чого змінилося на краще у військових закупівлях. Лише Rheinmetall минулого року отримав замовлення або рамкові угоди від уряду на понад €10 млрд – для Бундесверу та для України. Цього року ця сума зросте щонайменше до €15 млрд», – наголосив гендиректор Rheinmetall.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

На початку грудня стало відомо, що Rheinmetall отримав замовлення на виробництво і постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько €142 млн. Боєприпаси планується поставити у 2025 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні