Категорія
Новини
Дата

Рішення щодо передачі Україні танків Leopard 2 буде прийнято найближчим часом – міністр оборони Німеччини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорює із союзниками відправку бойових танків Leopard 2 в Україну, і рішення може бути прийняте найближчими днями. Про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Я готуюся до можливого рішення відправити танки Leopard і дозволу іншим європейським партнерам і партнерам по НАТО зробити те саме», – сказав Пісторіус в інтерв’ю громадському мовнику ZDF. 
  • Він також заперечив припущення, що Німеччина зволікає. За словами міністра оборони, рішення може зайняти «один-два дні».

Контекст

20 січня союзники домовилися передати Україні озброєння за підсумками восьмої зустрічі контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», а також підтвердили готовність до подальших дій, заявив міністр оборони США Ллойд Остін. Водночас Німеччина поки не прийняла рішення про передачу Україні танків Leopard

Міністр оборони України Олексій Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки.

Західні партнери все активніше публічно обіцяють надати Україні наступальну зброю. Велика Британія – танки Challenger 2, а Франція з Польщею тиснули на Німеччину, щоб отримати можливість передати танки Leopard 2 (ФРН є їхнім виробником). Чому рішення про передачу гальмується саме через німців, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні