Категорія
Новини
Дата

РНБО не бачить імовірності масштабного вторгнення РФ найближчими днями. Росія дестабілізує внутрішню ситуацію в Україні

Українські силові структури не бачать імовірності повномасштабного вторгнення з боку Росії найближчими днями. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росія намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію на території України, заявив журналістам Данілов після зустрічі із представниками Верховної Ради у понеділок.
  • РНБО не бачить ознак того, що повномасштабний наступ російських військ може відбутися 16-17 лютого, тримаючи ситуацію під контролем.
  • Данілов також не виключив можливих провокацій після того, як Держдума РФ розгляне на засіданні у вівторок питання про визнання так званих «ЛНР» і «ДНР».

Контекст

До Держдуми РФ внесли проєкт звернення нижньої палати парламенту до президента Володимира Путіна щодо необхідності визнання так званих «ДНР» та «ЛНР». Документ внесений депутатами від провладної «Єдиної Росії».

15 лютого на раду Держдуми мали винести два проєкти про визнання «ЛНР/ДНР»: перший на адресу президента РФ, другий у МЗС – для прискорення процедури.

У січні депутати від КП РФ у Держдумі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента країни-агресора з проханням офіційно визнати «незалежними державами» «ДНР» та «ЛНР». Тоді в Держдумі назвали цю ініціативу «невчасною та провокаційною», побоюючись західних санкцій.

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Велика Британія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «в будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні