Категорія
Новини
Дата

Росія купує термінали Starlink в арабських країнах – ГУР

Росія закуповує засоби зв’язку, зокрема й термінали супутникового інтернету Starlink, для використання у війні в арабських країн, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, у радіоперехопленні російські окупанти обговорюють відповідні можливості придбання терміналу супутникового зв’язку Starlink.
  • За словами одного з загарбників, «араби привозять усе: дроти, вайфай, роутер…».
  • Також називається вартість закупівлі пристрою Starlink – 200 000 руб.

Контекст

11 лютого ГУР Міноборони заявило про використання систем супутникового зв’язку Starlink російськими військами на фронті. За твердженням розвідників, радіоперехоплення розмови російських військових свідчить, що для налагодження доступу до інтернету термінали Starlink встановили, зокрема, у підрозділах 83-ї десантно-штурмової бригади сил РФ, які діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки й Андріївки.

Масштаб використання російськими силами Starlink на війні зростає, сказав представник ГУР Андрій Юсов у коментарі «РБК-Україна».

Водночас Starlink це заперечує. Компанія заявила, що «не веде жодних справ із російським урядом чи його військовими».

Також продаж Starlink російським військовим заперечив особисто Ілон Маск. «Наскільки нам відомо, жоден Starlink не був проданий Росії прямо чи опосередковано», – написав він у соцмережі X.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні