Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала Дніпропетровщину дронами, є влучання в енергетичний та інфраструктурний обʼєкти

У ніч на вівторок, 13 лютого, Росія атакувала Дніпропетровську область ударними безпілотниками, повідомив голова ОВА Сергій Лисак. Сили ППО збили десять «шахедів», однак є кілька влучань у Дніпрі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Дніпрі під ударом опинився енергетичний обʼєкт. Виникла пожежа, яку вгамували рятувальники.
  • За даними Міністерства енергетики, йдеться про ТЕС. Після огляду виявлено суттєве пошкодження обладнання. Енергоблоки відключилися, станція розвантажилася та припинила виробництво електроенергії.
  • Також відключилася повітряна лінія електропередачі, що призвело до короткострокових перебоїв із електропостачанням для споживачів.
  • «Наразі триває ліквідація наслідків пожежі та уточнення масштабів пошкоджень. Усі споживачі міста Дніпро – зі світлом», – повідомили у відомстві.
  • Також у місті є влучання і по інфраструктурному обʼєкту. Там теж внаслідок атаки виникла пожежа, яку вже загасили. 
  • Енергетики вже повернули світло мешканцям Павлоградського району після вчорашніх атак.
  • По Нікопольщині Росія вдалила з артилерії. Пошкоджено три приватні будинки, господарські споруди. Побиті півсотні сонячних панелей.

Контекст

Загалом вночі Росія атакувала Україну 23 ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з районів Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим. У результаті Сили ППО знищили 16 ударних дронів у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

 До відбиття атаки були залучені зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні