Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла енергетичну інфраструктуру у восьми областях. Міненерго не прогнозує відключень світла

1 хв читання

Росія за минулу добу обстріляла цивільну енергетичну інфраструктуру у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, повідомляє Міністерство енергетики. Водночас на вівторок, 10 вересня, не планується застосування графіків погодинних відключень.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, ситуація в енергетиці залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками РФ, і далі ускладнюють роботу енергосистеми.  Українців закликають економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 17:00 до 22:00.
  • У Дніпропетровській області через обстріли двічі знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та водоканал. Крім того, також була знеструмлена підстанція, споживачі та залізниця (порушень руху потягів не було).
  • На Сумщині внаслідок обстрілу повітряної лінії знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі Харківської області.
  • У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, при цьому знеструмлювались споживачі. На Чернігівщині внаслідок атаки відключились повітряні лінії, знеструмлювалось 947 абонентів у 15 населених пунктах. 
  • У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу території однієї з шахт пошкоджено обладнання.
  • На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1211 МВт.

Контекст

Російські війська не припиняють щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Під час останньої масштабної атаки 26 серпня понад 200 російських ракет і дронів завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. У чому особливість цієї атаки та як енергетики долають її наслідки, читайте в інтерв’ю із членом наглядової ради «Укренерго» Юрієм Бойком.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд