Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла ТЕЦ, яка живить Харків

Росія вранці 11 квітня вчергове обстріляла Харківську область – пошкоджено ТЕЦ, яка живить місто, і повністю зруйнована трансформаторна підстанція. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Попри значні руйнування, місто Харків продовжує функціонувати: відновлена робота метрополітену, запущено тролейбусні та деякі трамвайні маршрути, повідомив мер. 
  • «Але Харкову зараз дуже потрібна сучасна система ППО. Без неї все, що ми відновлюємо, буде знову атаковане ворогом», – наголосив Терехов.
  • Офіс президента та інші міста й області України надають Харкову генератори і пальне, щоб допомогти вистояти в умовах регулярних ворожих атак на енергетичну галузь, додав він.

Контекст

Після масованої атаки на Харків 22 березня місто чи не щодня потерпає від агресора. Тільки за 8 квітня під обстріл РФ потрапили Індустріальний і Шевченківський райони Харкова. 

Зруйновані місцева ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕС – найбільша станція у Харківській області. «Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання», – йшлося в повідомленні «Центренерго».

За графіком, харківʼяни мали б залишатися без світла до чотирьох годин на добу, однак відключення тривають довше. «Укренерго» ввело додаткові обмеження, пояснюють у «Харківобленерго». 

Як це вплинуло на можливість пересуватися містом, роботу банків і крамниць, читайте в матеріалі Forbes.

Росія в ніч на 11 квітня атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що у місті Українка Київської області. Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що після атаки Трипільська ТЕС повністю зруйнована.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні