Категорія
Новини
Дата

Росія продовжує перекидати до Білорусі іранські дрони-камікадзе – ГУР

До Білорусі продовжують надходити іранські дрони-камікадзе Shahed-136, у російській армії їх перейменували на «Герань-2». Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планується завезти ще вісім, повідомляє Головне управління розвідки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними розвідки, Білорусь також надає окупаційній армії матеріально-технічні засоби та боєприпаси зі своїх складів. Зокрема, на залізничну станцію «Кіровська» в Криму прибув залізничний ешелон з боєприпасами, який був відправлений з арсеналу в Гомельській області.
  • Найближчим часом заплановано переміщення 13 ешелонів з озброєнням та військовою технікою (219 платформ), боєприпасами (28 вагонів) та військово-технічним майном з арсеналів та баз зберігання ЗС Білорусі.
  • Вантажі мають прибути на залізничні станції Ростовської області.

Контекст

Вчора Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосованням ударних БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. 

Вранці у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули 5 осіб, 51 людина постраждала, з них 42 госпіталізовані до медзакладів міста.  

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. За словами президента, Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Країни Європейського Союзу пообіцяли надати додаткову військову підтримку Україні на тлі масованих російських атак 10 жовтня, повідомляє Європейська комісія.

Російські військові дістали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

За інформацією ДСНС, внаслідок обстрілів сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єктах енергопостачання) у восьми областях та Києві, де виникло понад 30 пожеж. Внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб і травмовано 64. Відсутнє електропостачання у чотирьох областях: Львівській, Полтавській, Сумській і Тернопільській. На решті території України електропостачання порушено частково.

Масовані обстріли окупантів призвели і до проблем із мобільним звʼязком та інтернетом, повідомили в Держспецзвʼязку. Перебої в роботі мереж повʼязані з пошкодженням інфраструктури операторів і підприємств енергетики. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні