Категорія
Новини
Дата

Росія вдарила ракетами по шахті на Донеччині. Загинув працівник, зруйновано будівлі

1 хв читання

У ніч на 21 листопада Росія завдала ракетного удару по шахті ДП «Селидіввугілля», загинув працівник. Про це повідомила пресслужба Міненерго. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • На момент обстрілу в шахті перебували 33 робітники. Внаслідок обстрілу загинув черговий робітник – 63-річний Віктор Кужель.
  • Через влучання двох ракет шахта зазнала серйозних пошкоджень. Утворилася воронка діаметром 10 м, зруйновано будівлі, пошкоджені лінії електропередачі, йдетсья у повідомленні Міненерго. 
  • Також ударом пошкоджені 19 одиниць транспорту – автомобілі та автобуси.
  • На місці тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Контекст

Як повідомила Донецька обласна прокуратура, 20 листопада о 23:35 росіяни вдарили по місту Селидове, ймовірно, з ракетного комплексу С-300. Мішенню стала міська лікарня. Внаслідок обстрілу восьмеро осіб отримали контузії та осколкові поранення,  одна людина загинула.

В ніч на 21 листопада російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши чотири зенітні керовані ракети С-300, крилату ракету «Іскандер-К» та 11 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Сили ППО знищили крилату ракету «Іскандер-К» і 10 ударних БпЛА, йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Росіяни регулярно обстрілюють енергетичні та промислові обʼєкти України. Зокрема, 16 листопада, російські війська вчергове атакували теплоелектростанцію ДТЕК у прифронтовому регіоні. Через обстріли на ТЕС серйозно пошкоджено обладнання.

За останні тижні це вже четверта атака на цю ТЕС, остання сталася напередодні – 7 листопада. Внаслідок обстрілу обладнання підприємства було пошкоджено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд