Категорія
Новини
Дата

Росія вдарила ракетами по шахті на Донеччині. Загинув працівник, зруйновано будівлі

1 хв читання

У ніч на 21 листопада Росія завдала ракетного удару по шахті ДП «Селидіввугілля», загинув працівник. Про це повідомила пресслужба Міненерго. 

Ключові факти

  • На момент обстрілу в шахті перебували 33 робітники. Внаслідок обстрілу загинув черговий робітник – 63-річний Віктор Кужель.
  • Через влучання двох ракет шахта зазнала серйозних пошкоджень. Утворилася воронка діаметром 10 м, зруйновано будівлі, пошкоджені лінії електропередачі, йдетсья у повідомленні Міненерго. 
  • Також ударом пошкоджені 19 одиниць транспорту – автомобілі та автобуси.
  • На місці тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Контекст

Як повідомила Донецька обласна прокуратура, 20 листопада о 23:35 росіяни вдарили по місту Селидове, ймовірно, з ракетного комплексу С-300. Мішенню стала міська лікарня. Внаслідок обстрілу восьмеро осіб отримали контузії та осколкові поранення,  одна людина загинула.

В ніч на 21 листопада російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши чотири зенітні керовані ракети С-300, крилату ракету «Іскандер-К» та 11 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Сили ППО знищили крилату ракету «Іскандер-К» і 10 ударних БпЛА, йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Росіяни регулярно обстрілюють енергетичні та промислові обʼєкти України. Зокрема, 16 листопада, російські війська вчергове атакували теплоелектростанцію ДТЕК у прифронтовому регіоні. Через обстріли на ТЕС серйозно пошкоджено обладнання.

За останні тижні це вже четверта атака на цю ТЕС, остання сталася напередодні – 7 листопада. Внаслідок обстрілу обладнання підприємства було пошкоджено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні