Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по Україні 69 крилатих ракет, 54 з них збили сили ППО – Залужний

Росіяни 29 грудня випустили по Україні 69 крилатих ракет, 54 з яких були збиті силами і засобами протиповітряної оборони. Про це повідомив головнокомандувач Валерій Залужний.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по обʼєктах енергетичної інфраструктури України, повідомив Залужний.
  • За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. «Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети», – зазначив головнокомандувач ЗСУ.
  • За даними Командування повітряних сил ЗСУ, 11 баражуючих боєприпасів «Shahed-131/136» знищено протиповітряною обороною вночі на східному напрямку.
  • Близько 7:00 ворог атакував Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами «Калібр» із кораблів у Чорному морі.
  • Крім того, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П.
  • Також окупанти застосували зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах інфраструктури прифронтових міст.

Контекст

У четвер, 29 грудня, Росія почала чергову масовану ракетну атаку. Зокрема, над Києвом сили ППО знищили 16 із 16 ворожих ракет. Внаслідок обстрілу троє постраждалих, повідомив міський голова Віталій Кличко. 

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, є пошкодження об‘єктів генерації та електромереж, складна ситуація на заході країни, Одеській та Київській областях. Тож, відбуватимуться аварійні відключення світла.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Росія випустила понад 120 ракет по Україні.

16 грудня українська ППО і війська Повітряних сил збили 60 із 76 ракет, які Росія запустила по обʼєктах критичної інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні