Категорія
Новини
Дата

Українські сили ППО збили 60 із 76 російських ракет – Залужний

1 хв читання

Українська ППО і війська Повітряних сил 16 грудня збили 60 із 76 ракет, які Росія запустила по обʼєктах критичної інфраструктури України. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ключові факти

  • З районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилаті (Х-101, «Калібр», Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П), зазначив Залужний.
  • За його словами, сили й засоби зенітних ракетних військ Повітряних сил та ППО Сухопутних військ знищили 60 ворожих ракет.
  • «Ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю», – заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Контекст 

16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів у системі суттєво зріс дефіцит електроенергії, який і до цього був значним.

За даними «Укренерго», найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

У компанії зазначили, що цього разу на відновлення енергопостачання знадобиться більше часу, ніж зазвичай.

Міненерго заявило, що через ракетний удар пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні