Категорія
Новини
Дата

Українські сили ППО збили 60 із 76 російських ракет – Залужний

Українська ППО і війська Повітряних сил 16 грудня збили 60 із 76 ракет, які Росія запустила по обʼєктах критичної інфраструктури України. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилаті (Х-101, «Калібр», Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П), зазначив Залужний.
  • За його словами, сили й засоби зенітних ракетних військ Повітряних сил та ППО Сухопутних військ знищили 60 ворожих ракет.
  • «Ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю», – заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Контекст 

16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів у системі суттєво зріс дефіцит електроенергії, який і до цього був значним.

За даними «Укренерго», найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

У компанії зазначили, що цього разу на відновлення енергопостачання знадобиться більше часу, ніж зазвичай.

Міненерго заявило, що через ракетний удар пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні