Фото: ДСНС України
Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе. Є загиблі та поранені

Фото: ДСНС України

Цієї ночі, 22 березня, Росія завдала чергового масованого авіаційного удару БпЛА Shahed-136. За попередньою інформацією Генштабу ЗСУ, 16 дронів із 21 запущених ворогом знищили. На Київщині в результаті атаки загинули четверо людей, повідомляє Київська ОВА. Вранці окупанти обстрілюють Запоріжжя, під ворожим вогнем – житлові будинки та острів Хортиця, повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У Київській області внаслідок нічної атаки дронами було пошкоджено цивільний обʼєкт. Наразі відомо про трьох загиблих і сімох поранених. Постраждалим надається необхідна допомога.
  • У ДСНС уточнили, що було частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею у місті Ржищів Київської області.
  • Нині там тривають розбір завалів та пошуково-рятувальні роботи.
Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе. Є загиблі та поранені /Фото 1

Фото: ДСНС України

Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе. Є загиблі та поранені /Фото 2

Фото: ДСНС України

Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе. Є загиблі та поранені /Фото 3

Фото: ДСНС України

Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе. Є загиблі та поранені /Фото 4

Фото: ДСНС України

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Київська обласна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом ворожої атаки дронами. 
  • У Житомирській області було пошкоджено один із обʼєктів інфраструктури, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко. «Сьогодні вночі під час атаки дронів три безпілотники ворога були збиті підрозділами протиповітряної оборони. Пошкодження отримав один із обʼєктів інфраструктури області», – написав він.
  • У Хмельницькій області влучень на території не зафіксовано, ППО знищила всі Shahed, повідомила пресслужба ОВА.
  • Силами та засобами Повітряних Сил ЗСУ та інших складових Сил оборони України знищено 16 із 21 ударних БпЛА, переважно в зоні відповідальності повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗС України.
  • Окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу «Shahed- 136/131» близько 23:30. Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку (Брянська область РФ).
  • За даними Київської міської військової адміністрації, у повітряному просторі навколо столиці було виявлено близько 8 Shahed. Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами ППО.
  • Після 9 ранку по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн» повідомив, що о 8:56 з білоруського аеродрому «Барановичі» злетів винищувач супроводу, а після цього з аеродрому «Мачулищі» злетів МіГ-31К ВКС РФ.
  • Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що через атаку дронів поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб. Понад 20 осіб було доставлено до лікарні, доля ще пʼятьох людей невідома.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на нічну атаку по Україні, наголосивши, що РФ застосувала понад 20 іранських дронів, ракети, і завдала численних обстрілів. «Щоразу, коли хтось намагається почути слово «мир» у Москві, там віддають черговий наказ на такі злочинні удари», – додав він.
  • За словами голови держави, «успіх українських сил на землі, у небі та в морі реально наближає мир». «Повне дотримання санкційного режиму проти росії реально повертає силу Статуту ООН. Глобальна єдність здатна повернути глобальну стабільність», – написав Зеленський.
  • За словами міністра енергетики Германа Галущенка, генерація має необхідні обсяги потужності для повного забезпечення потреб споживачів електроенергії по всій країні. На Житомирщині та Київщині можливі обмеження електропостачання через ремонти мережевої інфраструктури.
  • Після 11 години по Україні почали скасовувати повітряну тривогу.
  • Кількість загиблих на Київщині внаслідок атаки РФ зросла до чотирьох осіб. З п’ятого поверху зруйнованого дронами гуртожитку дістали ще одного загиблого, четвертою жертвою став 40-річний воді який під час повітряної тривоги не спустився в укриття, написав очільник поліції області Нєбитов.
  • Росіяни обстрілюють Запоріжжя, під ворожим вогнем перебувають житлові будинки та острів Хортиця, повідомив голова ОП Андрій Єрмак.
  • У Запоріжжі російська ракета влучила в багатоповерховий будинок, написав президент Володимир Зеленський та оприлюднив відео.

Новина оновлюється…

Контекст

Під час попередньої масованої атаки по Україні, яка відбулася 9 березня, було пошкоджено обʼєкти генерації та розподілу електроенергії у восьми регіонах, але енергосистема залишилася цілісною. Тоді ППО збила 34 крилаті ракети та чотири дрони Shahed, загалом Росія здійснила 81 пуск ракет різного базування, повідомляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні