Посилення ППО і постачання боєприпасів. Резніков озвучив підсумки зустрічі у форматі «Рамштайн» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Посилення ППО і постачання боєприпасів. Резніков озвучив підсумки зустрічі у форматі «Рамштайн»

Getty Images

У підсумку чергової зустрічі контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» сторони домовились про тренування українських військових, посилення ППО і постачання боєприпасів, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, сьогоднішнє засідання «вселяє оптимізм».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Рамштайн-10» вселяє оптимізм: посилення ППО, постачання боєприпасів, тренування і формування «броньованого кулака», – написав Резніков.
  • Він подякував міністру оборони США Ллойду Остіну за видатне лідерство, а також висловив подяку «друзям з антикремлівської коаліції за вашу готовність стояти з Україною до нашої перемоги».

Контекст

Коаліція країн, які передають Україні танки Leopard, продовжує розширюватися, наразі девʼять країн зобовʼязалися поставити понад 150 таких танківповідомив голова Пентагону Ллойд Остін під час десятої зустрічі у форматі «Рамштайн». Остін зауважив, що за останні три місяці члени контактної групи продемонстрували «відмінне лідерство у нарощуванні сил і коштів, необхідних Україні для захисту суверенітету та створення імпульсу на полі бою».

Остін наголосив, що кількість країн, що надають засоби протиповітряної оборони, також продовжує зростати. Наприклад, на останньому засіданні контактної групи йшлося про внесок Італії та Франції у надання системи SAMP/T. США, Німеччина та Нідерланди виступили з пожертвами систем Patriot. Багато інших країн надали протиповітряну оборону меншої дальності. Канада і Німеччина надали системи ППО середньої дальності, такі як NASAMS та IRIS-T.

За словами міністра оборони США, союзникам також необхідно знайти способи надати Україні нові боєприпаси та системи ППО. 

Щодня Росія випускає над Україною понад 20 000 артилерійських снарядів – стільки, скільки європейські заводи виробляють за місяць. Україна ж вистрілює близько чверті цього обсягу. Виробники оборонної продукції намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також підтримання постачань до України. 

8 березня міністр оборони України Олексій Резніков перед зустріччю з європейськими колегами у Швеції повідомив, що Україні терміново потрібні артилерійські боєприпаси у великій кількості, і проєкта пропозиції ЄС щодо використання €1 млрд на закупівлю снарядів буде недостатньо, пише Bloomberg. Він додав, що Україна також має потребу в системах ППО, бронетехніці і танках. «Нам потрібен 1 млн снарядів, і це коштуватиме приблизно €4 млрд, – сказав Резніков журналістам. – Нам потрібно більше».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні