Категорія
Новини
Дата

Росія з другої спроби знищила ТЦ «Епіцентр» у Херсоні, обійшлося без жертв

1 хв читання

У ніч на 6 червня Росія вдруге з початку повномасштабної війни обстріляла торговий центр «Епіцентр» на вул. Нафтовиків, 37 у Херсоні, повідомляє пресслужба мережі. Атака спричинила масштабну пожежу, внаслідок якої об’єкт було зруйновано.

Це вже другий ТЦ «Епіцентр» в Херсоні знищений РФ. На початку лютого 2023 року через артилерійський обстріл вщент згорів гіпермаркет на Бериславському шосе, 17. 

Ключові факти

  • Гіпермаркет не працював з травня минулого року, коли був сильно пошкоджений артилерійським обстрілом. Тоді атака росіян призвела до загибелі трьох співробітників компанії. 
  • Цього разу обійшлося без жертв та постраждалих. 
  • Після перших влучань в торговому центрі спрацювала система пожежогасіння, проте її потужностей не вистачило через високу щільність обстрілу. 
  • Пожежники намагалися загасити вогонь, але були змушені припиняти роботу через ризик повторних ударів. 
  • В результаті торговий центр загальною площею 16 600 кв. м згорів.

Контекст

Загалом починаючи з лютого 2022 року були повністю знищені сім ТЦ «Епіцентр» у Маріуполі, Чернігові, Бучі, Нікополі, Харкові та два у Херсоні загальною площею понад 125 600 кв. м. 

Внаслідок пошкоджень та близькості до зон бойових дій тимчасово не працюють два торгові центри — у Краматорську та Харкові. Загальна площа цих об’єктів — 46 500 кв. м. Ще один торговий об’єкт компанії у Мелітополі (площею 5430 кв. м) опинився під окупацією. 

Таким чином внаслідок широкомасштабної військової агресії «Епіцентр» втратив вже 10 об’єктів, які були повністю знищені, окуповані або пошкоджені. Їхня загальна площа складає понад 177 500 кв. м.

Нещодавно Росія завдала удару двома керованими авіаційними бомбами (КАБ) по ТЦ «Епіцентр» в Харкові. Внаслідок російського обстрілу 19 людей загинули. Зокрема, 12 чоловіків та сім жінок. Серед жертв 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні