Категорія
Новини
Дата

В «Епіцентрі» у Харкові завершились пошукові роботи, ідентифіковано всіх 19 загиблих

1 хв читання

У будівельному гіпермаркеті «Епіцентр» у Харкові завершились пошукові роботи, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Поліція ідентифікувала 19 тіл загиблих унаслідок російського обстрілу в суботу, 25 травня.

Росія завдала авіаудару по Київському району Харкова близько 16:00 суботи. Було зафіксовано влучання по території будівельного гіпермаркету, де спалахнула масштабна пожежа. У той же день росіяни завдали ракетного удару і по центру Харкова.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Внаслідок ударів по гіпермаркету загинули 12 чоловіків та сім жінок. Серед жертв 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.
  • Загиблих за допомогою спецтехніки цілодобово шукали серед попелу та ідентифіковували за допомогою ДНК-лабораторії, зазначив Клименко.
  • За словами очільника МВС, криміналісти провели більше 100 досліджень, також залучили кінологів. 
  • До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. 

Контекст

25 травня Росія завдала удару двома керованими авіаційними бомбами (КАБ) по ТЦ «Епіцентр» в Харкові. Як повідомили в адміністрації ТЦ, після оголошення повітряної тривоги персонал зробив все можливе задля якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників. Проте два удари по центральній частині будівлі відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку. 

«Епіцентр» повідомив, що допоможе родинам загиблих співробітників торгового центра в Харкові. Родини всіх, хто загинув під час ворожого удару по ТЦ, отримають по 1 млн грн. Також компанія візьме на себе всі витрати на поховання. Сімʼям, де залишаються неповнолітні діти, «Епіцентр» обіцяє виплачувати допомогу на кожну дитину у розмірі 10 000 грн на місяць до досягнення 18 років. Всім постраждалим буде надане повне медичне забезпечення, компенсовані витрати на лікування та реабілітацію. 

З початку повномасштабної агресії проти України об’єкти мережі «Епіцентр» неодноразово були атаковані загарбниками. Раніше ворог зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Нікополі та Херсоні. Ще частина об’єктів мережі «Епіцентр» припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та захоплення українських територій окупаційними військами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні