Категорія
Новини
Дата

Росія вночі обстріляла Херсон, горів недіючий «Епіцентр» і житлові будинки (відео)

1 хв читання

У ніч на 6 червня Росія наносила удари по Херсону, у місті одночасно виникло 5 пожеж, повідомляє ДСНС. Горіли три житлові будинки, господарчі споруди, 8 легкових автомобілів та недіючий будівельний гіпермаркет.

У лютому минулого року росіяни обстріляли гіпермаркет «Епіцентр» у Херсоні, обʼєкт було повністю знищено. У травні 2023-го РФ завдала удару і по другому магазину мережі, він був єдиним працюючим гіпермаркетом у місті.

Ключові факти

  • Для ліквідації наслідків ворожих обстрілів ДСНС було задіяно усі сили та засоби.
  • До самого ранку пожежники гасили вогонь, поки РФ продовжувала обстрілювати житлові квартали міста.
  • ДСНС оприлюднила відео із гасінням пожежі у «Епіцентрі».
  • За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, вночі російські військові поцілили у житлові квартали низки населених пунктів області. У результаті було пошкоджено 4 багатоповерхівки та 14 приватних будинків. 
  • Було зафіксоване влучання в обʼєкт критичної інфраструктури, медичний центр, дошкільні навчальні заклади, торговий центр та магазин. Пошкоджені автомобілі та лінія інтернет-мережі, три людини дістали поранення.
  • Під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією області знищили пʼять Shahed-131/136.

Контекст

З початку повномасштабної агресії проти України об’єкти мережі «Епіцентр» неодноразово були атаковані загарбниками. Раніше ворог зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Нікополі та Херсоні. Ще частина об’єктів мережі «Епіцентр» припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та захоплення українських територій окупаційними військами.

25 травня Росія завдала удару двома керованими авіаційними бомбами (КАБ) по ТЦ «Епіцентр» в Харкові. Поліція ідентифікувала 19 тіл загиблих унаслідок російського обстрілу. Зокрема, унаслідок ударів по гіпермаркету загинули 12 чоловіків та сім жінок. Серед жертв 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні