Категорія
Новини
Дата

США заблокували активи найбільшої російської алмазовидобувної компанії та суднобудівних підприємств

США запровадили нові санкції проти найбільшої російської алмазовидобувної компанії «Алроса» та Обʼєднаної суднобудівної компанії, йдеться у повідомленні американського Мінфіну. Обмеження передбачають блокування активів, пише The Bell.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Контекст

  • «Алроса» потрапила під дію указу (14024), який передбачає блокування активів.
  • Алмази входять топ-10 російського неенергетичного експорту ($4,5 млрд минулого року), а на «Алроса» припадає 90% потужностей з видобутку алмазів у РФ.
  • Аналогічні санкції запроваджено проти Обʼєднаної суднобудівної компанії (ОСК), її керівництва (восьми фізосіб) та 28 дочірніх підприємств. Серед фізосіб, що потрапили під санкції, – голова ради директорів ОСК Георгій Полтавченко та гендиректор ОСК Олексій Рахманов.
  • ОСК розробляє та будує більшість російських кораблів, багато з яких, ймовірно, беруть участь у війні проти України, йдеться у повідомленні.
  • «Ці санкції продовжуватимуть чинити тиск на ключові структури, які дозволяють та фінансують неспровоковану війну Росії проти України», – сказав Браян Нельсон, заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки.

Контекст

«Алроса» вже потрапила під санкції США у лютому, одразу після початку війни РФ проти України. Компанії заборонили залучати капітал через випуск акцій та облігацій у США. Під санкції потрапив гендиректор компанії Сергій Іванов, син колишнього глави адміністрації президента Сергій Іванова.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні