Російський суд заочно арештував Коломойського та Боголюбова. Їх звинувачують у розкраданні нафти на більш як $400 млн /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Російський суд заочно арештував Коломойського та Боголюбова. Їх звинувачують у розкраданні нафти на більш як $400 млн

Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Вахітовський районний суд Казані заочно заарештував українських бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, звинувативши їх у розкраданні понад 800 000 т нафти, йдеться у повідомленні суду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Суд вирішив заочно обрати бізнесменам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
  • Згідно із повідомленням російського суду, в період з грудня 2006 року по жовтень 2007 року Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Олександр Ярославський, а також голова правління ЗАТ «Укртатнафта» Павло Овчаренко, начебто будучи у змові, привласнили 800 000 т нафти вартістю більш як $400 млн.
  • Зазначається, що «Татнефть» надала цю нафту через підприємства-посередники в резервуари нафтопереробного заводу ЗАТ «Укртатнафта» в Полтавській області.

Контекст

У червні минулого року ТОВ «Татнафта-АЗС-Україна» заявляла про плани оптимізувати та розвивати роздрібні продажі пального. «Татнафта» вирішила продати 31 АЗС та сім нафтобаз у Харківській та Полтавській областях.

Український суд наклав арешт на майно, рахунки та корпоративні права групи компаній, заснованих російською компанією «Татнефть». Слідство заявляє, що компанія постачає нафтопродукти для потреб підрозділів міністерства оборони РФ.

За даними ДБР, яке здійснює досудове розслідування, арештовано 115 об’єктів нерухомого майна: нафтобази, заправні станції, нежитлові будівлі, земельні ділянки та 118 бензовозів і автомобілів.

Згодом активи групи компаній російської «Татнефти» буде передано в управління АРМА, повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки. Вартість активів оцінюється щонайменше в 400 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні