Категорія
Новини
Дата

Саудівська Savvy Games купує компанію Scopely з офісом в Україні. Угода може стати однією з найбільших у геймдеві

Компанія Savvy Games, яка належить державному суверенному фонду Саудівської Аравії, купує американську Scopely за $4,9 млрд, йдеться у повідомленні саудівської компанії. Scopely має офіс в Україні, який налічує до 50 людей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Savvy Games розраховує, що ця угода дозволить їй зміцнитися на глобальному ринку. А Scopely отримає додаткову фінансову підтримку для прискорення зростання і досягнення стратегічних цілей, йдеться у повідомленні.
  • «Scopely – одна з найбільш швидкозростаючих ігрових компаній, і ми давно захоплюємося їхньою здатністю створювати спільноти лояльних зацікавлених гравців. Місія Savvy Games Group полягає в тому, щоб інвестувати в глобальну ігрову спільноту і розвивати її, запрошуючи найкращих людей приєднатися до нас», – сказав Браян Уорд, гендиректор Savvy Games Group.
  • Якщо угоду схвалить регулятор, вона стане третьою покупкою компанії й шостою найбільшою угодою в історії геймдева, пише AIN.UA.
  • Український офіс компанії налічує до 50 спеціалістів. Передбачається, що після продажу Scopely він збереже операційну автономію, зазначає видання.
  • Київський офіс GSN виник на базі купленої в середині десятих років запорізької студії Idle Games, яка ще раніше купила свого підрядника – також запорізьку аутсорс-компанію Trafford. Тобто Idle купив Trafford, GSN купив Idle, Scopely купив GSN, Savvy Games купив Scopely.

Контекст

Scopely, на чолі з двома ко-CEO Волтером Драйвером і Хав’єром Ферейрою, заснована в 2011 році, і до угоди зібрала майже $1 млрд інвестицій. 

Найцікавіші з поглинань Scopely: FoxNext Games у «Діснея» в 2020 році і GSN Games за приблизно $1 млрд у GSN (Game Show Network) в 2021 році. GSN належить Sony, і саме через GSN в Scopely з’явився український офіс.

До цього Savvy Games поглинула кіберспортивну організацію ESL Turtle Entertainment за $1 млрд і кіберспортивну платформу FaceIT за $500 млн.

Саудівська Аравія намагається стати одним з найбільших ігрових та кіберспортивних хабів. Країна планує інвестувати в ці проєкти $38 млрд і очікує, що до 2030 року це дозволить індустрії приносити 1% ВВП.

В історії індустрії лише п’ять угод коштували більше, ніж анонсована: $6 млрд – за King, $8,1 млрд – за ZeniMax, $8,6 млрд – за Supercell, $12 млрд – за Zynga і $68,7 млрд – за Activision Blizzard, яка все ще не закрита.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні