Категорія
Новини
Дата

Саудівська Savvy Games купує компанію Scopely з офісом в Україні. Угода може стати однією з найбільших у геймдеві

1 хв читання

Компанія Savvy Games, яка належить державному суверенному фонду Саудівської Аравії, купує американську Scopely за $4,9 млрд, йдеться у повідомленні саудівської компанії. Scopely має офіс в Україні, який налічує до 50 людей.

Ключові факти

  • Savvy Games розраховує, що ця угода дозволить їй зміцнитися на глобальному ринку. А Scopely отримає додаткову фінансову підтримку для прискорення зростання і досягнення стратегічних цілей, йдеться у повідомленні.
  • «Scopely – одна з найбільш швидкозростаючих ігрових компаній, і ми давно захоплюємося їхньою здатністю створювати спільноти лояльних зацікавлених гравців. Місія Savvy Games Group полягає в тому, щоб інвестувати в глобальну ігрову спільноту і розвивати її, запрошуючи найкращих людей приєднатися до нас», – сказав Браян Уорд, гендиректор Savvy Games Group.
  • Якщо угоду схвалить регулятор, вона стане третьою покупкою компанії й шостою найбільшою угодою в історії геймдева, пише AIN.UA.
  • Український офіс компанії налічує до 50 спеціалістів. Передбачається, що після продажу Scopely він збереже операційну автономію, зазначає видання.
  • Київський офіс GSN виник на базі купленої в середині десятих років запорізької студії Idle Games, яка ще раніше купила свого підрядника – також запорізьку аутсорс-компанію Trafford. Тобто Idle купив Trafford, GSN купив Idle, Scopely купив GSN, Savvy Games купив Scopely.

Контекст

Scopely, на чолі з двома ко-CEO Волтером Драйвером і Хав’єром Ферейрою, заснована в 2011 році, і до угоди зібрала майже $1 млрд інвестицій. 

Найцікавіші з поглинань Scopely: FoxNext Games у «Діснея» в 2020 році і GSN Games за приблизно $1 млрд у GSN (Game Show Network) в 2021 році. GSN належить Sony, і саме через GSN в Scopely з’явився український офіс.

До цього Savvy Games поглинула кіберспортивну організацію ESL Turtle Entertainment за $1 млрд і кіберспортивну платформу FaceIT за $500 млн.

Саудівська Аравія намагається стати одним з найбільших ігрових та кіберспортивних хабів. Країна планує інвестувати в ці проєкти $38 млрд і очікує, що до 2030 року це дозволить індустрії приносити 1% ВВП.

В історії індустрії лише п’ять угод коштували більше, ніж анонсована: $6 млрд – за King, $8,1 млрд – за ZeniMax, $8,6 млрд – за Supercell, $12 млрд – за Zynga і $68,7 млрд – за Activision Blizzard, яка все ще не закрита.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні