Емре Караахметоглу, генеральний менеджер Onur Group в Україні. /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Турецька Onur поки що не судитиметься з Україною за 5 млрд грн боргу. Представник компанії розповів про нові угоди

Емре Караахметоглу, генеральний менеджер Onur Group в Україні. Фото надано пресслужбою

Україна заборгувала одному із найбільших підрядників президентської програми «Велике будівництво» – турецькій Onur Group – понад 5 млрд грн, повідомив в інтерв’ю Forbes Емре Караахметоглу, генеральний менеджер Onur Group в Україні. У 2023 році Onur уклала нових договорів на 13 млрд грн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Караахметоглу, до початку повномасштабного вторгнення борг перед Onur становив близько 7 млрд грн. З лютого 2022 року компанії повернули до 2 млрд грн. 
  • «Серед усіх будівельних компаній держава має перед нами найбільший борг», – зазначив Караахметоглу.
  • Поки що турецька компанія не має наміру судитися із державою, повідомив генеральний менеджер Onur Group в Україні. 
  • За його словами, торік компанія отримала підрядів на вдвічі меншу суму: 18 млрд грн проти майже 40 млрд 2021 року. У 2022 році державні замовлення Onur становили 4,8 млрд грн, а 2021 року – близько 11 млрд. 
  • За підсумками першого півріччя 2023 року Onur Group вже вдалось укласти договорів на будівництво та ремонти доріг на 13 млрд грн, із яких 4,2 млрд – із Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

Контекст 

Наприкінці серпня засновник групи компаній «Автострада» Максим Шкіль в інтервʼю виданню «Бабель» поскаржився, що держзамовники винні компанії понад 2 млрд грн. 

«Автострада», Onur Group та «Автомагістраль-Південь» – у трійці найбільших підрядників президентської програми «Велике будівництво». За підсумками 2021 року вони отримали від «Укравтодору» замовлень більш як на 50 млрд грн.  

Onur Group Ukraine – частина міжнародної групи компаній Onur Group, представленої у чотирьох країнах: Туреччині, Україні, Саудівській Аравії та Молдові. Власники компанії – громадяни Туреччини Четінджевіз Ісхан (50%), Четінджевіз Онур (49,77%) та українець Олег Фаріон (0,23%).

У 2022-му Onur Ukraine отримала понад 3,1 млрд грн виторгу – вчетверо менше, ніж у 2021-му. Чистий прибуток – 127 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні