Категорія
Новини
Дата

Сергій Тігіпко анонсував запуск проєкту від monobank у Польщі (Доповнено)

Власник Універсал Банку Сергій Тігіпко, на ліцензії якого працює monobank, заявив, що команда українського необанку запустить стартап у Польщі. Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі 17 листопада. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Створюємо проєкт від monobank у Польщі», – заявив Сергій Тігіпко.
  • За його словами, наразі у monobank 6,5 млн клієнтів, значна частина яких – за кордоном.
  • Доповнено. Пізніше у кулуарах форуму в коментарі журналістам Тігіпко сказав, що у Польщі команда monobank планує запустити стартап.
  • «Прийнято політичне рішення, формуємо команду», – заявив бізнесмен. Щодо бренду, під яким проєкт буде працювати у Польщі, рішення поки що немає, уточнив він.
  • Співзасновник проєкту monobank Олег Гороховський у коментарі Forbes сказав, що «поки що рано про це говорити».

Контекст

Мобільний банк monobank у січні 2017 року заснували колишні топменеджери ПриватБанку Олег Гороховський, Дмитро Дубілет та Михайло Рогальський. Він працює під ліцензією Універсал Банку, який серед входить до групи «ТАС» бізнесмена Сергія Тігіпка.

Раніше Тігіпко заявляв, що monobank коштує значно більше, ніж $1 млрд. За його словами, річний прибуток від проєкту перевищує $300 млн.

Станом на кінець 2021 року кількість клієнтів monobank перевищила 5 млн осіб. За підсумками 2021 року Універсал Банк отримав 3,07 млрд грн прибутку.

За даними НБУ, за січень–вересень 2022 року прибуток Універсал Банку склав 877,8 млн грн. Банк посів шосту сходинку серед найбільш прибуткових банків України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні