Категорія
Новини
Дата

Сервіс доставки продуктів Instacart розраховує на оцінку нижчу за $10 млрд у рамках IPO

Компанія з доставки продуктів Instacart планує провести IPO за діапазоном оцінки, що значно скоротився, пише The Wall Street Journal. Сервіс розраховує на капіталізацію від $8,6-9,3 млрд порівняно з $39 млрд у 2021 році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Instacart планує оцінити вартість свого майбутнього IPO приблизно в $8,6-9,3 млрд, що є лише частиною того, що компанія коштувала раніше.
  • За словами джерел, початок roadshow, присвяченого розміщенню, заплановано на 11 вересня. Тоді ж компанія планує розкрити очікуваний діапазон оцінки.
  • Очікується, що акції почнуть торгуватися наступного тижня на біржі Nasdaq під тикером CART.
  • За словами джерел, Instacart не планує збирати для себе багато грошей у результаті розміщення. Натомість більша частина продажу здійснюватиметься співробітниками та іншими зацікавленими сторонами.
  • Минулого місяця компанія розкрила свої фінансові результати, заявивши, що за перші шість місяців року вона отримала прибуток у розмірі $242 млн порівняно з чистими збитками в $74 млн роком раніше.
  • Виручка Instacart збільшилася приблизно на 31%, до $1,5 млрд, хоча зростання її основного бізнесу з доставки сповільнюється, а кількість замовлень минулого року залишалася відносно незмінною. Доходи від реклами та інших видів бізнесу зросли за цей період приблизно на 24%.
  • За даними Bloomberg, Instacart та її спонсори прагнуть залучити до $616 млн під час одного з найбільших первинних публічних розміщень акцій року.
  • Компанія запропонує 14,1 млн нових акцій за ціною від $26-28 кожна, йдеться у заяві. Наявні акціонери продають 7,9 млн акцій за тією самою ціною.

Контекст

Заснована в 2012 році компанія Instacart відправляє курʼєрів до продуктових магазинів, щоб вони відбирали та доставляли замовлення покупцям додому. 

Instacart отримала імпульс для свого бізнесу в 2020-му під час пандемії коронавірусу. Тоді споживачі та ритейлери зверталися до компанії, оскільки люди відмовилися від особистих покупок. Instacart скористалася зростанням попиту, залучаючи кілька раундів фінансування.

Нинішня очікувана оцінка далека від $39 млрд, отриманих Instacart у ході раунду збору коштів у 2021 році, коли компанія почала закладати основу для публічного лістингу. 

Дебют компанії на фондовому ринку є сигналом для ринку IPO, який був приглушений протягом більшої частини цього та минулого року. IPO відбудеться після довгоочікуваного розміщення акцій британського розробника мікросхем Arm Ltd., акції якого, як очікується, дебютують цього тижня у рамках найбільшого IPO року у США. Платформа автоматизації маркетингу Klaviyo також має намір провести roadshow цього тижня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні