Категорія
Новини
Дата

Шведська бізнес-організація відкрила представництво у Києві

1 хв читання

Шведська організація Business Sweden, що допомагає шведським компаніям працювати за кордоном, відкрила представництво у Києві, повідомляє пресслужба Кабміну.

Організація була створена спільно шведськими урядом та промисловістю, вона допомагає шведським компаніям виходити на нові ринки, а міжнародним компаніям інвестувати та розширюватися у Швеції.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Києві з міністром з питань розвитку міжнародної співпраці та торгівлі Швеції Йоганом Форсселлем та представниками шведського бізнесу.
  • Сторони обговорили збільшення інвестицій та підтримку української економіки в умовах війни говорили.
  • Шведська сторона повідомила, що сьогодні в Києві своє представництво відкриває Business Sweden – організація, що допомагає шведським компаніям досягти успіху за кордоном та працює на більш ніж 40 міжнародних ринках.
  • Шмигаль запросив шведський бізнес інвестувати в Україну вже зараз. За його словами, найбільший потенціал для зростання України мають такі сектори: енергетика, транспорт і логістика, агропродовольчий сектор, критичні матеріали, IT та діджиталізація, зелений перехід, переробна промисловість.
  • Глава уряду подякував Швеції за підтримку української економіки, створення й збереження робочих місць. 
  • Очікується, що відкриття торгового представництва в Києві надасть можливість шведським компаніями побачити перспективи розвитку в Україні.

Контекст

Business Sweden була створена на замовлення уряду та промисловості, щоб допомогти шведським компаніям збільшити глобальні продажі, а міжнародним компаніям інвестувати та розширюватися у Швеції.

Раніше шведський бізнес висловлював зацікавленість у збільшенні своєї присутності в Україні, а також у розвитку співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях – енергетиці, телекомунікаціях та кібербезпеці. Про це йшла мова у березні під час перемовин першого віцепремʼєр-міністра економіки України Юлії Свириденко з віцепрем’єр-міністром та міністром енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

Також Швеція надає Україні військову підтримку. 31 травня Швеція підписала безпекову угоду, яка передбачає фінансову, військову підтримку України та співпрацю у сфері військово-промислового комплексу. У 2024–2026 років Швеція надасть Україні військову допомогу на 75 млрд шведських крон. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд