Категорія
Новини
Дата

Швейцарія пообіцяла Україні 500 млн грн на цифровізацію

Швейцарія може надати Україні грантове фінансування на суму до 15 млн франків (понад 500 млн грн) на цифровізацію. Відповідний меморандум сьогодні в Києві підписано в присутності президента України Володимира Зеленського та президента Швейцарії Ігнаціо Кассіса.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з меморандумом, грант планується спрямувати на розширення програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). 
  • «Швейцарія виділяє понад 500 млн грн на цифровізацію України. Це допоможе нам запустити ще більше нових послуг у «Дії», – зазначив перший віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Україна отримає від Швейцарії 15 млн франків на проєкти з цифровізації

У присутності президентів України та Швейцарії підписано меморандум про партнерство у сфері цифрової трансформації. Фото: соцмережі Михайла Федорова

Контекст

Швейцарська агенція розвитку та співробітництва через програму EGAP системно інвестує в розвиток цифрової України, нагадав Федоров. «Разом ми створили «Дію» та запустили десятки сервісів для українців – «єМалятко», «COVID-сертифікати», автоматичну реєстрацію бізнесу, сплату податків у кілька кліків та важливі соціальні послуги», – наголосив віцепремʼєр. За його словами, під час повномасштабної війни цифровізація стала основою для стабільної роботи уряду, податкової, митниці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні