Категорія
Новини
Дата

Швейцарські банки запідозрили у змові щодо обмеження заробітної плати співробітникам

Десятки швейцарських банків зіткнулися з попереднім розслідуванням з боку національного органу нагляду за конкуренцією за підозрою у змові. Йдеться про обмеження оплати праці молодших співробітників в одному з найбільших фінансових центрів Європи, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Це стосується ринку молодих талантів, – сказав директор Швейцарської комісії з конкуренції Патрік Дюкрей. – У нас є ознаки того, що роботодавці говорять про заробітну плату – не про встановлення мінімальної, а про максимальну заробітну плату».
  • Дюкрей відмовився назвати якийсь із банків, щодо яких ведеться попереднє розслідування, але сказав, що серед них є як «великі, так і приватні банки» у Швейцарії. Усі 34 банки, щодо яких ведеться розслідування, базуються у шести німецькомовних регіонах країни, йдеться у заяві комісії, зробленій раніше цього тижня.
  • Європейські кредитори від Іспанії до Німеччини зіштовхнулися з проблемою витрат на персонал, оскільки вища інфляція потребує збільшення пакетів зарплати. Освітня система Швейцарії щорічно спрямовує до банківської системи тисячі як випускників університетів, так і стажистів.
  • Наразі секретаріат комісії вивчає, чи є «ознаки того, що обмін інформацією про заробітну плату певних категорій співробітників є незаконними угодами за змістом антимонопольного законодавства». 
  • Асоціація швейцарських банкірів, яка репрезентує близько 260 фінансових установ, відмовилася коментувати розслідування.

Контекст

Після пандемії молодші банкіри з Уолл-стріт змогли подати заявку на отримання стартової зарплати понад $100 000 на тлі загального дефіциту талантів. Компанії Credit Suisse Group AG та UBS Group AG із Цюріха були серед тих, хто підвищив заробітну плату у спробі залучити нових співробітників.

Нещодавно стало відомо, що 11 найбільших світових банків та брокерських контор разом заплатять штраф у розмірі $1,8 млрд після розслідування регулювальних органів щодо використання їхніми співробітниками додатків для обміну повідомленнями, які порушували правила ведення обліку.

У розслідуванні йдеться про брокерські підрозділи Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, UBS Group та Nomura. Брокерські фірми Jefferies та Cantor Fitzgerald & Co також врегулювали претензії з Комісією з цінних паперів та бірж (SEC) та Комісією з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC).

Штрафи у розмірі $200 млн, які банки мають заплатити відповідно до угод з регулятором, зазвичай застосовувалися лише у випадках шахрайства чи розслідувань, у яких передбачалося заподіяння шкоди інвесторам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні