Категорія
Новини
Дата

Великі банки та брокерські контори оштрафували у США майже на $2 млрд за використання месенджерів у роботі

2 хв читання

11 найбільших світових банків та брокерських контор разом заплатять штраф у розмірі $1,8 млрд після розслідування регулювальних органів щодо використання їхніми співробітниками додатків для обміну повідомленнями, які порушували правила ведення обліку, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • У розслідуванні йдеться про брокерські підрозділи Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, UBS Group та Nomura. Брокерські фірми Jefferies та Cantor Fitzgerald & Co також врегулювали претензії з Комісією з цінних паперів та бірж (SEC) та Комісією з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC).
  • Штрафи у розмірі $200 млн, які банки мають заплатити відповідно до угод з регулятором, зазвичай застосовувалися лише у випадках шахрайства чи розслідувань, у яких передбачалося заподіяння шкоди інвесторам.
  • Минулого місяця видання The Wall Street Journal повідомило, що суми, про які було оголошено у вівторок, імовірно, перевищать $1 млрд.
  • Вісім найбільших компаній, включаючи Goldman Sachs та Morgan Stanley, погодилися виплатити $125 млн SEC та не менше $75 млн CFTC. Jefferies виплатить двом регуляторам ринку загалом $80 млн, Nomura погодилася виплатити $100 млн, а Cantor – $16 млн.
  • SEC заявила, що виявила «повсюдні позаканальні комунікації». У деяких випадках наглядові органи в банках знали і навіть заохочували співробітників використовувати несанкціоновані програми для обміну повідомленнями замість спілкування електронною поштою компанії або на інших схвалених платформах.
  • «Сьогоднішні дії – як із погляду залучених фірм, так і з погляду розміру призначених штрафів – наголошують на важливості вимог до ведення документації: вони є непохитними», – сказав директор SEC із правозастосування Гурбір Гревал.

Контекст

Брокери-дилери повинні дотримуватись суворих правил ведення обліку, покликаних забезпечити регулювальним органам доступ до документів з метою нагляду. Фірми, щодо яких були висновки SEC та CFTC, визнали, що поведінка їхніх співробітників порушувала ці правила.

Брокерський підрозділ JPMorgan Chase & Co був першим, хто врегулював суперечку з двома регуляторами ринку через нездатність вести необхідні електронні записи. Минулого року JPMorgan заплатив $200 млн і визнав, що деякі співробітники використали WhatsApp та інші інструменти для обміну повідомленнями для ведення бізнесу, що також порушувало власну політику банку.

Раніше повідомлялося, що банківським гігантам, зокрема JPMorgan Chase & Co та Bank of America, загрожує штраф у розмірі понад $1 млрд за використання співробітниками несанкціонованих інструментів обміну повідомленнями, включаючи електронну пошту і додатки, такі як WhatsApp.

Комісія з цінних паперів та бірж США минулого року почала досліджувати практику використання банками персональних пристроїв, Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами також долучилася до цього питання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні