Категорія
Новини
Дата

Великі банки та брокерські контори оштрафували у США майже на $2 млрд за використання месенджерів у роботі

11 найбільших світових банків та брокерських контор разом заплатять штраф у розмірі $1,8 млрд після розслідування регулювальних органів щодо використання їхніми співробітниками додатків для обміну повідомленнями, які порушували правила ведення обліку, пише The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У розслідуванні йдеться про брокерські підрозділи Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, UBS Group та Nomura. Брокерські фірми Jefferies та Cantor Fitzgerald & Co також врегулювали претензії з Комісією з цінних паперів та бірж (SEC) та Комісією з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC).
  • Штрафи у розмірі $200 млн, які банки мають заплатити відповідно до угод з регулятором, зазвичай застосовувалися лише у випадках шахрайства чи розслідувань, у яких передбачалося заподіяння шкоди інвесторам.
  • Минулого місяця видання The Wall Street Journal повідомило, що суми, про які було оголошено у вівторок, імовірно, перевищать $1 млрд.
  • Вісім найбільших компаній, включаючи Goldman Sachs та Morgan Stanley, погодилися виплатити $125 млн SEC та не менше $75 млн CFTC. Jefferies виплатить двом регуляторам ринку загалом $80 млн, Nomura погодилася виплатити $100 млн, а Cantor – $16 млн.
  • SEC заявила, що виявила «повсюдні позаканальні комунікації». У деяких випадках наглядові органи в банках знали і навіть заохочували співробітників використовувати несанкціоновані програми для обміну повідомленнями замість спілкування електронною поштою компанії або на інших схвалених платформах.
  • «Сьогоднішні дії – як із погляду залучених фірм, так і з погляду розміру призначених штрафів – наголошують на важливості вимог до ведення документації: вони є непохитними», – сказав директор SEC із правозастосування Гурбір Гревал.

Контекст

Брокери-дилери повинні дотримуватись суворих правил ведення обліку, покликаних забезпечити регулювальним органам доступ до документів з метою нагляду. Фірми, щодо яких були висновки SEC та CFTC, визнали, що поведінка їхніх співробітників порушувала ці правила.

Брокерський підрозділ JPMorgan Chase & Co був першим, хто врегулював суперечку з двома регуляторами ринку через нездатність вести необхідні електронні записи. Минулого року JPMorgan заплатив $200 млн і визнав, що деякі співробітники використали WhatsApp та інші інструменти для обміну повідомленнями для ведення бізнесу, що також порушувало власну політику банку.

Раніше повідомлялося, що банківським гігантам, зокрема JPMorgan Chase & Co та Bank of America, загрожує штраф у розмірі понад $1 млрд за використання співробітниками несанкціонованих інструментів обміну повідомленнями, включаючи електронну пошту і додатки, такі як WhatsApp.

Комісія з цінних паперів та бірж США минулого року почала досліджувати практику використання банками персональних пристроїв, Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами також долучилася до цього питання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні