Категорія
Новини
Дата

Siemens Energy Global і Deutche Bank допоможуть з будівництвом газової генерації в Україні

1 хв читання

«Укрнафта» підписала меморандум із Siemens Energy Global GmbH & Co. KG на розробку нових проєктів для комбінованого виробництва тепла та електроенергії. Також було підписано угоду з Deutsche Bank AG, щоб залучити кошти на будівництво нової маневрової української енергетики, йдеться у пресрелізі.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, меморандуми мають допомогти відновленню української енергосистеми. Вони стосуються розбудови розподіленої електричної та теплової генерації в Україні.
  • Меморандум про взаєморозуміння із Siemens Energy Global GmbH & Co. KG допоможе отримати експертизу та розробити нові проєкти на основі парових і газових турбін для комбінованого виробництва тепла та електроенергії.
  • Меморандум про співпрацю з Deutsche Bank AG дасть можливість залучити німецькі кошти на будівництво нової маневрової української енергетики.

Контекст

Раніше «Укрнафта» за підтримки European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) та Кабінету Міністрів України розпочала підготовку до будівництва потужностей маневрової генерації електроенергії.

Загалом під час міжнародної конференції з відновлення було підписано та анонсовано міжнародних угод і допомоги на понад €16 млрд.

Першочергово йшлося про угоди в енергетичній сфері. За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, вже є низка компаній, які готові заходити на український ринок й допоможуть у перспективі побудувати 1 ГВт генеруючих потужностей. Обсяг потенційних інвестицій може скласти €500–700 млн, сказала віцепрем’єрка.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд