Категорія
Новини
Дата

Microsoft планує скорочення робочих місць. Ймовірно, йдеться про 11 000 співробітників

Корпорація Microsoft має намір скоротити тисячі робочих місць, очікується, що це стосуватиметься посад у відділах кадрів та інженерних підрозділах, пише Reuters. За інформацією Sky News, йдеться про приблизно 5% робочої сили, або 11 000 посад.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ці звільнення стануть останніми у технологічному секторі США, де такі компанії, як Amazon.com Inc та Meta Platforms Inc, вже оголосили про скорочення штатів у звʼязку зі зниженням попиту та погіршенням глобальних економічних перспектив.
  • Дії Microsoft можуть свідчити про те, що технічний сектор може й надалі скорочувати робочі місця.
  • «З точки зору загальної картини, чергова хвиля звільнень у Microsoft може свідчити про те, що ситуація не покращується і, ймовірно, продовжує погіршуватися», – каже аналітик Morningstar Ден Романофф.
  • Британська телекомпанія Sky News повідомила з посиланням на джерела, що Microsoft планує скоротити близько 5% своєї робочої сили, або близько 11 000 посад.
  • Компанія планує скоротити робочі місця в низці інженерних підрозділів, повідомляє Bloomberg News, за словами джерела, в той час як Insider пише, що Microsoft може скоротити рекрутинговий персонал на третину.

Контекст

Станом на 30 червня минулого року в компанії працювало 221 000 штатних співробітників, у тому числі 122 000 у США та 99 000 в інших країнах.

Microsoft змушена підтримувати темпи зростання свого хмарного підрозділу Azure після того, як спад на ринку персональних компʼютерів протягом кількох кварталів позначився на продажах Windows та пристроїв.

У серпні минулого року стало відомо, що Microsoft хоче скоротити витрати на співробітників через «поточні економічні умови». Фінансова директорка Емі Худ закликала працівників стежити за бюджетом.

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої силиАmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні