Категорія
Новини
Дата

Microsoft планує скорочення робочих місць. Ймовірно, йдеться про 11 000 співробітників

1 хв читання

Корпорація Microsoft має намір скоротити тисячі робочих місць, очікується, що це стосуватиметься посад у відділах кадрів та інженерних підрозділах, пише Reuters. За інформацією Sky News, йдеться про приблизно 5% робочої сили, або 11 000 посад.

Ключові факти

  • Ці звільнення стануть останніми у технологічному секторі США, де такі компанії, як Amazon.com Inc та Meta Platforms Inc, вже оголосили про скорочення штатів у звʼязку зі зниженням попиту та погіршенням глобальних економічних перспектив.
  • Дії Microsoft можуть свідчити про те, що технічний сектор може й надалі скорочувати робочі місця.
  • «З точки зору загальної картини, чергова хвиля звільнень у Microsoft може свідчити про те, що ситуація не покращується і, ймовірно, продовжує погіршуватися», – каже аналітик Morningstar Ден Романофф.
  • Британська телекомпанія Sky News повідомила з посиланням на джерела, що Microsoft планує скоротити близько 5% своєї робочої сили, або близько 11 000 посад.
  • Компанія планує скоротити робочі місця в низці інженерних підрозділів, повідомляє Bloomberg News, за словами джерела, в той час як Insider пише, що Microsoft може скоротити рекрутинговий персонал на третину.

Контекст

Станом на 30 червня минулого року в компанії працювало 221 000 штатних співробітників, у тому числі 122 000 у США та 99 000 в інших країнах.

Microsoft змушена підтримувати темпи зростання свого хмарного підрозділу Azure після того, як спад на ринку персональних компʼютерів протягом кількох кварталів позначився на продажах Windows та пристроїв.

У серпні минулого року стало відомо, що Microsoft хоче скоротити витрати на співробітників через «поточні економічні умови». Фінансова директорка Емі Худ закликала працівників стежити за бюджетом.

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої силиАmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні