Категорія
Новини
Дата

Новинський втратив на окупованій території п’ять торговельних центрів

Після 24 лютого «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського втратив на окупованій території п’ять торговельних центрів. Загальний об’єм площ для оренди скоротився більше ніж удвічі. Про це в інтерв’ю Forbes розповіла СЕО «Смарт-Холдинг» Юлія Кірʼянова.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після окупації частини Донбасу в 2014 році на непідконтрольній Україні території залишилося 11 торговельних центрів. Їхню подальшу долю в «Смарт-Холдинг» не знають. На контрольованій – 15. Із 2014 року в процесі діяльності чотири ТЦ було продано партнерам.
  • Після 24 лютого зруйновано два ТЦ у Маріуполі, один у Сєвєродонецьку. Бердянський і Мелітопольський в окупації – їх «націоналізували». Краматорський «Смарт-Холдинг» зупинено після наближення лінії бойових дій. Зараз працюють ТЦ тільки в Запоріжжі.
  • 27 червня російська ракета зруйнувала один із найбільших ТЦ у Кременчуці – підтверджено загибель 21 людини. Наразі триває розслідування трагедії.
  • Загальний обʼєм площ для оренди до повномасштабної агресії в лютому був приблизно 132 000 кв. м, зараз – 62 000 кв. м.

Контекст

«Смарт-Холдинг» – одна з найбільших інвестиційних груп України. Підприємства групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості та енергетики.

Smart Holding (Cyprus) LTD – топхолдингова компанія групи, яка створена та діє за законодавством Кіпру. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.

До кінця 2022 року «Смарт-Холдинг» прогнозує скорочення виручки приблизно на 20%. EBITDA приблизно складе 3 млрд грн по групі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні