Категорія
Новини
Дата

SoftServe увійшла у звіт «Магічний квадрант 2023» від Gartner. Дохід компанії від кастомної розробки програмного забезпечення виріс на 30%

Українська ІТ-компанія SoftServe у 2023-му збільшила свій дохід від розробки кастомного програмного забезпечення, який виріс на 30%. Про це свідчать дані звіту консалтингової компанії Gartner.

Ключові факти

  • SoftServe назвали «челенджером» у звіті Gartner «Магічний квадрант 2023» для сфери послуг з розробки програмного забезпечення. Звіт базується на критеріях здатності постачальника виконувати роботу та мати повноту візії, повідомляє пресслужба компанії. 
  • Дохід SoftServe від CSD (Custom Software Development Solutions) послуг виріс на 30% порівняно з груднем 2022-го, свідчать дані Gartner.
  • 32% від цього доходу припадає на великих клієнтів, 27% – на середніх і 41% на малих, йдеться у звіті. 

Контекст 

SoftServe працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. У компанії працюють понад 12 000 співробітників у більш як 50 офісах світу. Головні офіси SoftServe розташовані у Львові та Остіні (США). Через війну у 2022-му компанія мала певний відтік спеціалістів, розповідав Data Science Competence Manager SoftServe Дмитро Зікрач. 

Також у 2023 році компанія утричі менше найняла малодосвідчених айтівців порівняно з 2022-м, – 475. Дані за 2021 рік компанія відмовилася надавати: мовляв, порівнювати з неповним 2023-м поки що не репрезентативно. «Два-три роки тому ми обіцяли абітурієнтові красиве майбутнє, а через війну не можемо цього забезпечити», – сказав співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей на Forbes Tech наприкінці листопада 2023 року. 

У вересні 2023-го SoftServe заявила про створення лабораторії генеративного штучного інтелекту. Рекрутери компанії шукали 15 спеціалістів у шести країнах. 

GenAI Lab розвиває R&D-відділ SoftServe, у якому працює більш як сотня осіб. У червні 2023 року його очолив Володимир Карпів, коли після семи років Микола Максименко пішов будувати власний стартап Haiqu.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні