Ілон Маск /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск хоче перереєструвати Tesla у Техасі. Напередодні суд Делавера анулював йому виплату $56 млрд від автовиробника

Ілон Маск Фото Getty Images

Мільярдер Ілон Маск заявив, що Tesla негайно проведе голосування інвесторів про перенесення своєї корпоративної реєстрації до Техасу після того, як рішення суду в Делавері анулювало його пакет заробітної плати у розмірі майже $56 млрд, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Tesla негайно спробує провести голосування акціонерів з переведення штату реєстрації в Техас», — написав Маск у своїй соціальній мережі X.
  • Він додав, що неофіційне опитування, яке він раніше провів, було «однозначно на користь Техасу».
  • В опитуванні у X взяли участь з 1,1 млн користувачів, 87,1% з них заявили, що виробнику електромобілів слід змінити державну реєстрацію.
  • Tesla вже має міцні звʼязки з Техасом: компанія перенесла свою штаб-квартиру в Остін із Кремнієвої долини, оскільки Маск виступав проти карантинних заходів у Каліфорнії під час пандемії коронавірусу.

Контекст

Суддя штату Делавер скасувала виплату Ілону Маску $55,8 млрд як компенсаційного пакета від компанії Tesla. У 2018-му автовиробник ухвалив рішення про компенсаційну виплату Маску у формі акцій компанії замість зарплати на посаді гендиректора на десятирічний термін.

Суддя Кетлін Маккормік заявила, що рекордний пакет винагород Маска «був неправомірно схвалений радою директорів компанії» і мільярдер «обманув акціонерів».

Через кілька годин після рішення Маск написав: «Ніколи не реєструйте свою компанію в штаті Делавер».

Якщо рішення не буде оскаржене і план винагород Маска буде скасовано, він втратить опціони на 303 млн акцій Tesla, що становить близько 10% компанії. В результаті його частка залишиться на рівні 13%, що значно нижче за його мету в 25%. Це також може поставити під загрозу статус Маска як найбагатшої людини у світі зі статком у $210,6 млрд станом на 31 січня. За даними ForbesБернар Арно, виконавчий директор бренду предметів розкоші LVMH, посідає друге місце у списку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні