Категорія
Новини
Дата

SpaceX вивела на орбіту 54 супутники Starlink нового покоління

Компанія SpaceX запустила чергову партію із 54 супутників нового покоління для орбітального угруповання глобальної мережі Starlink. Ці супутники можуть обробляти більше трафіку і передавати сигнал безпосередньо на смартфони.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як повідомив Space.com, ракета-носій Falcon 9 запустила партію супутників Starlink нового покоління (Gen2) об 11:34 (за Києвом). Ракета вивела до космосу 54 супутники. Зазначається, що перший ступінь ракети використовували раніше для інших десяти запусків.
  • «Цей запуск став 60-м для SpaceX цього року. Ще один запуск ракети-носія Falcon 9 з ізраїльським супутником для зйомки земної поверхні відбудеться цього тижня з бази ВПС США Ванденберг», – ідеться у повідомленні компанії.

Контекст

1 грудня Федеральне управління зі звʼязку (FFC) видало компанії Ілона Маска дозвіл на виведення 7500 супутників другого покоління Starlink Gen 2 на висотах 525, 530 і 535 км. Їх розгортання дасть змогу забезпечити доступ до супутникового інтернету для смартфонів.

Зараз SpaceX має на орбіті 3500 супутників першого покоління. У перспективі компанія планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 000 космічних апаратів (а згодом – з 30 000) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом до інтернету в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.

FCC не поспішає зі схваленням запиту на 30 000 супутників. Комісія побоюється збільшення космічного сміття на орбіті. 

Проти цього виступають конкуренти SpaceX, серед яких Amazon Kuiper Viasat і DISH. Однак остаточне рішення буде ухвалено після того, як угруповання поповниться 7500 апаратами Starlink Gen 2.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні