Категорія
Новини
Дата

Рекорд – 250 Starlink на добу. В «Новій пошті» розповіли, як виріс ажіотаж на супутниковий інтернет Маска

Через відключення світла і загрози блекауту попит на Starlink в Україні серед клієнтів «Нової Пошти» зріс в 10 разів. Про це йдеться в матеріалі Forbes Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Раніше ми доставляли до п’яти Starlink в день, тепер привозимо від 50 одиниць щодня», – розповів Forbes Михайло Глушко, директор з продукту міжнародної доставки Nova Poshta Global.
  • За неповний 2022 рік «Нова Пошта» завезла в Україну понад 1100 терміналів Starlink.
  • Поточний рекорд найбільшого приватного поштового оператора – 250 пристроїв за добу. Їх доставили 25 листопада, через два дні після масштабних російських обстрілів і блекауту.
  • У ритейлера Stylus понад 1000 штук у передзамовленнях на місяць наперед, розказав Forbes CEO Андрій Карпюк. Stylus закуповує термінали малими партіями – по 5–20 штук, й одразу перепродає замовникам.
  • З початку війни служба доставки Meest доставила близько пів мільйона посилок з Європи та США. «З них близько 10 000 – генератори, зарядні станції та звичайно Starlink», – каже CEO служби доставки Meest International Василь Журавель. Закуповуватися обладнанням на випадок блекауту українці почали ближче до осені. 

Контекст

Нещодавно термінали Starlink подорожчали для України, свідчать дані на сайті компанії. Якщо раніше вони коштували $500, то тепер – $700. З 24 серпня для України діяла спеціальна ціна за обладнання – $385. Щомісячна вартість послуги Starlink також зросте з $60 до $75 з кінця грудня 2022 року.

Ціни різко зросли і в сусідній Польщі, звідки багато українців завозять термінали Starlink, щоб забезпечувати належний зв’язок всередині країни, але залишилися на тому ж рівні в Словаччині та більшості інших європейських країн.

Вартість Starlink в Україні
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні