Категорія
Новини
Дата

SpaceX втрачає $20 млн щомісяця на обслуговуванні Starlink в Україні – Ілон Маск

Компанія SpaceX втрачає по $20 млн на місяць на обслуговуванні Starlink в Україні, проте не буде відмовлятися від надання послуг. Про це повідомив голова компанії Ілон Маск у твіттері.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами мільярдера, роботу 11 000 із 25 000 терміналів оплачують треті особи, решту витрат бере на себе SpaceX.
  • «SpaceX втрачає близько $20 млн на місяць на неоплачувані послуги та витрати, повʼязані з підвищеними заходами безпеки для кібервоєнного захисту, але ми продовжимо робити це (зітхає)», – йдеться у повідомленні Маска.

Контекст

У вересні SpaceX повідомила Пентагону, що вона більше не може фінансувати Starlink для України. Компанія оцінила потребу в фінансуванні в $120 млн до кінця 2022-го і $400 млн – у наступному році. Маск підтвердив, що SpaceX хоче відмовитися від фінансування Starlink в Україні. 

Наступного дня мільярдер у твіттері написав, що компанія все-таки продовжить фінансування Starlink в Україні. «До біса … попри те, що Starlink досі втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжуватимемо фінансувати уряд України безплатно», – заявив засновник SpaceX.

Напередодні видання Politico повідомило, що ЄС і США розглядають можливість оплати Starlink Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні