Категорія
Новини
Дата

Спільне підприємство, сервісний центр та виробництво БпАК. Укроборонпром уклав п’ять угод із європейськими компаніями

1 хв читання

Компанії АТ «Укроборонпром» підписали п’ять угод про партнерство з європейськими компаніями під час міжнародної виставки оборонної промисловості Eurosatory, повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Дві з них – з французькою оборонною компанією Thales. 

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Перша угода з Thales – це меморандум про створення в Україні спільного підприємства, яке займатиметься ремонтом і модернізацією обладнання для засобів РЕБ, зв’язку, систем ППО та радарів.
  • Друга стосується наміру французької сторони створити в Україні сервісний центр, який займатиметься обслуговуванням і випробуванням засобів радіоелектронної боротьби та радарів.
  • Також підписано угоду про співпрацю з Hexadron, яка регулює співробітництво щодо спільного виробництва безпілотного авіаційного комплексу.
  • Із Exail уклали договір про співпрацю щодо встановлення та тестового використання навігаційних систем на радарах українського виробництва.
  • Також підписали Меморандум про взаєморозуміння з Arquus, документ стосується обслуговування та модернізації бронетехніки.
  • Окрім того, французька асоціація GICAT підписала меморандум про співпрацю з об’єднанням «Технологічні сили України», а один з приватних розробників дронів домовився про спільну розробку БПЛА з Thales.

Контекст

18 жовтня Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість». У червні в Україні розпочав роботу спільний виробничий майданчик найбільшого німецького виробника озброєнь Rheinmetall та Укроборонпрому. Цех з ремонту та виробництва бронетехніки є першим реалізованим проєктом у рамках партнерства Укроборонпрому і німецького концерну.

Україна стала найбільшим імпортером зброї в Європі у 2019–2023 роках і четвертим у світі після того, як з лютого 2022 року не менш ніж 30 держав поставили Києву основні озброєння як військову допомогу, свідчать дані SIPRI, який порівняв період 2019–2023 років із 2014–2018 роками. На тлі агресивної війни РФ проти України європейські країни майже вдвічі збільшили імпорт основних видів озброєнь, а Франція обійшла Росію у рейтингу основних експортерів зброї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні