Категорія
Новини
Дата

Співвласник АТБ Буткевич інвестує у виробництво електроенергії (доповнено)

1 хв читання

Антимонопольний комітет погодив придбання фондом «Магнум», який належить бізнесмену Геннадію Буткевичу, компанії «УТ Пауер», повідомляє пресслужба АМКУ. Основний вид діяльності компанії – виробництво електроенергії. BGV Group планує побудувати 50 МВт потужностей газових когенераційних установок в Рівному.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, комітет надав дозвіл акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний фонд «Магнум» на набуття разом із ТОВ «Управляюча компанія «Укртепло» контролю над ТОВ «УТ Пауер».
  • Основний вид діяльності «УТ Пауер» – виробництво електроенергії, серед інших видів діяльності: передача і розподілення електроенергії, постачання гарячої води та кондиційованого повітря, будівництво житлових і нежитлових будівель тощо.
  • За даними YouControl, «Магнум» належить Геннадію Буткевичу, який є співвласником мережі супермаркетів АТБ і президентом футбольного клубу «Полісся».
  • «Магнум» Буткевича володіє 18,88% в «УТ Пауер», свідчать дані. Основним власником компанії (81,12%) є ТОВ «Укртепло», власником якого є Іван Надєїн. Він є президентом ФК «Верес».
  • Доповнено 8 жовтня. Проєкт передбачає будівництво у місті Рівне понад 50 МВт потужностей газових когенераційних установок, повідомила пресслужба BGV Group. Обладнання буде працювати у комбінованому режимі – вироблятиме електроенергію та тепло.

Контекст

Геннадій Буткевич володіє BGV Group Management – інвестиційною компанією, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінював статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать спортивний клуб «Восход» і кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку 2021 року BGV Group придбала футбольний клуб «Полісся», який у сезоні 2022–2023 років виборов собі місце в Українській Премʼєр-лізі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд