Категорія
Новини
Дата

Співвласник «Галі Балуваної» запустив франшизу MultiСook у Великій Британії

MultiСook від Галі Балуваної в Англії /пресслужба

MultiСook у Великій Британії Фото пресслужба

Перший британський магазин MultiСook від співвласника українського виробника напівфабрикатів «Галя Балувана» почав роботу у районі Шиплі міста Бредфорд (Західний Йоркшир, Велика Британія). Про це Forbes розповів співзасновник компанії Володимир Матвійчук.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Перший англійський MultiСook почав роботу 10 лютого 2024 року. За словами Матвійчука, франшизу придбала британка за порадою українки. «Вона приїхала до нас у Луцьк для того, щоб дізнатися усі деталі», — зазначив співвласник MultiСook.
  • Площа приміщення магазину у Шиплі становить 90 кв. м. У магазині продають заморожені вареники, пельмені, сирники, млинці, деруни, зрази, голубці та інші напівфабрикати.
  • Для британського ринку паушальний внесок франшизи становить €5000, роялті – €100.
  • «У нас уже вісім партнерів в Англії, усі вони — українці, – каже співзасновник мережі «Галя Балувана». Наступною країною відкриття буде Грузія. Надалі плануємо працювати з уже існуючими партнерами».
Галя Балувана у Британії

Українка змогла зацікавити британців українською франшизою

MultiСook у Англії

Співвласниці MultiСook у Англії з командою

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Володимир Матвійчук почав бізнес у 2018 році з відкриття невеликого магазину «Галя Балувана» в Луцьку, вклавши в цей бізнес близько €30 000, розповідав RAU підприємець.

Луцька франшиза «Галя Балувана» за пʼять років виросла з одного магазину до майже 836 точок продажу в Україні, та 140 — під брендом MultiСook — закордоном. Середня площа магазинів з виробництвом — 80-100 кв. м.

У 2022-му Матвійчук припинив продаж франшиз «Галі Балуваної» в Україні. Відтоді фокус лише на експансії. На експорт підприємець пропонує франшизу майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів. 

Фінансові показники власного бізнесу засновники «Галі» не розкривають. За офіційною звітністю в YouСontrol, виторг «Готуємо по‐домашньому» у 2022 році становив 18,5 млн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні