Категорія
Новини
Дата

Співвласники мереж Eva і Varus виграли суд за виробника порошку «Ушастий нянь». Справу закрито

Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову компанії MDM проти результатів конкурсів на управителя заводу «Вінницяпобутхім», свідчить інформація у Єдиному судовому реєстрі. Суддя дійшов висновку про необґрунтованість позовних вимог. Один із найбільших українських виробників прального порошку (ТМ «Ушастий нянь», «Сарма», «Лотос») залишається в управлінні ТОВ «Крайтекс-Сервіс», що належить Валерію Кіптику та Руслану Шостаку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключовий факт

  • Трохи більше двох тижнів Київському окружному адміністративному суду знадобилося для того, щоб спочатку задовольнити позов ТОВ «МДМ» до Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА), а потім у його задоволенні відмовити повністю.
  • 11 вересня Київський окружний адміністративний суд скасував рішення АРМА про визначення переможцем в конкурсі щодо «Вінницяпобутхім» – ТОВ «Крайтекс-Сервіс» (належить власникам Eva та Varus Валерію Кіптику та Руслану Шостаку). Суд задовольнив позов основного конкурента у конкурсі – ТОВ «МДМ».
  • У відповідь в АРМА заявили, що вважають «неконструктивним» судовий позов компанії MDM і що подаватимуть апеляцію на рішення другого суда, йшлося в пресрелізі Агентства. У АРМА зазначили, що обраний під час конкурсу управитель зміг налагодити виробництво: підприємство вклало в актив близько 60 млн грн. Згідно з повідомленням, компанія почала сплачувати гарантійні внески до бюджету та погасила заборгованість за комунальні послуги (близько 2 млн грн).
  • «Також 25 серпня ТОВ «Крайтекс-Сервіс» переказало до державної скарбниці 7,1 млн грн, що дозволяє вважати компанію прикладом ефективного управління арештованим майном», – повідомили у агентстві. 
  • Вже 29 вересня Київський окружний адміністративний суд дійшов висновку про необґрунтованість позовних вимог, що зумовлює необхідність відмовити у задоволенні позову.
  • Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. Апеляційну скаргу на рішення суду можливо подати протягом 30 днів із дня його проголошення, тобто до 29 жовтня.

Контекст

До повномасштабної війни «Вінницяпобутхім» – один із найбільших українських виробників прального порошку (ТМ «Ушастий нянь», «Сарма», «Лотос») – понад 15 років належав російській косметичній групі «Невська косметика» Віктора Кононова та Володимира Плесовських.

Влітку 2022 року активи «Вінницяпобутхім» були арештовані й передані в управління АРМА. Підприємство зупинило виробництво. Агентство оголосило конкурс на пошук управителя, в якому брали участь 10 претендентів. У грудні було оголошено переможця: компанію «Крайтекс-Сервіс», які запропонували сплачувати до держбюджету крім податків ще 3,75 млн грн щомісячно за право управляти арештованим майном. Управителя обирають на рік із можливою пролонгацією.

Позивач – компанія MDM – відома тим, що виробляє засоби для миття Dast, антисептики Manorm та мийні засоби «Чистолайн». За даними YouControl, бенефіціари компанії – Наталія Кокошко і Юрій Шинкарчук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні