Категорія
Новини
Дата

Велике бізнес-розлучення. Співзасновник групи «Приват» Мартинов планує судитися із Боголюбовим і Коломойським за активи

1 хв читання

Олексій Мартинов. Фото: dnepr.ua

Олексій Мартинов. Фото: dnepr.ua

Співзасновник групи «Приват» Олексій Мартинов заявляє, що бізнес-партнер Геннадій Боголюбов без його відома вирішив продати спільні активи. Бізнесмен готує судові позови. Про це Мартинов розповів в інтервʼю виданню «Фокус».

Одну з найбільших фінансово-промислових груп – так звану групу «Приват» – Мартинов заснував разом із Коломойським і Боголюбовим, але з 2008 року він був пасивним акціонером, передавши бізнес у довірче управління.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі 

  • Олексій Мартинов стверджує, що Боголюбов тривалий час уникав зустрічі з ним, а потім він дізнався про бажання продати частину активів без його згоди.
  • За словами бізнесмена, 22 травня 2024 року він офіційно повідомив Боголюбову про своє рішення вийти з партнерства. На що той відповів: «Я б теж із задоволенням. Вже й виходити нема звідки».
  • Через місяць, 20 червня, Боголюбов надіслав повідомлення, в якому стверджував, що «не знає, про яке партнерство йдеться», зазначив співзасновник групи «Приват».
  • Мартинов каже, що заява Боголюбова про те, що він не є партнером у групі «Приват» стала новиною не лише для нього, а й для багатьох в Україні, зокрема і співробітників групи. Він наголосив, що з 2008 року відійшов від управління феросплавним напрямом, залишаючись рівноправним співзасновником бізнесу.
  • Зараз Мартинов готує документи для судового розгляду і планує відстоювати свої права у судах. «Судові розгляди проходитимуть у країні, де позови розглядаються по суті, а не по формі. У європейських судах розглядалося чимало подібних справ і корпоративних спорів між бізнес-партнерами», – зазначив він.

Контекст

Олексій Мартинов – один із найбільш непублічних бізнесменів. Він значився директором ТОВ «Солм ЛТД», яке входить до складу групи «Приват». Також він був членом наглядової ради ПриватБанку з 2000 до 2016 року, зокрема під час націоналізації банку. В феросплавний напрямок групи «Приват» в Україні входили Марганецький та Покровський гірничо-збагачувальні комбінати, а також Нікопольський, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи. Останній вже близько десяти років заходиться на окупованій території.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд